Voormalig ADO-speler Tjaronn Chery houdt conditie op peil bij FC Groningen

Tjaronn Chery (foto) is dezer dagen actief op de velden bij FC Groningen. Daar houdt de inmiddels  35-jarige speler – geboren in Den haag – zijn conditie op peil. Hij is tegenwoordig actief bij Maccabi Haifa en heeft trainer Dick Lukkien gevraagd tijdelijk mee te mogen draaien bij de Groningers.

Vanwege de oorlog ligt de competitie in Israël tijdelijk stil. Zijn verzoek aan FC Groningen is niet zo vreemd aangezien Chery tachtig officiële wedstrijden speelde in het shirt van de club en in 2015 ook de KNVB-beker won.

Loopbaan

Chery speelde voor zijn komst naar ADO Den Haag bij FC Twente, Cambuur Leeuwarden, RBC Roosendaal en FC Emmen. Van ADO Den Haag vertrok hij naar FC Groningen. Na die periode was hij nog actief in Engeland (Queens Park Rangers), China (Guizhou Zhicheng) en Turkije (Kayserispor) voordat hij neerstreek bij Maccabi Haifa.

Europa League

Volgende week reist Chery naar Cyprus, waar hij zijn ploeggenoten weer gaat treffen. De competitie in eigen land is vanwege de oorlog afgebroken, maar Maccabi Haifa gaat wel Europees weer in actie komen. De ploeg bereidt zich vanaf volgende week voor op het groepsduel van de Europa League op donderdag 9 november met het Spaanse Villarreal.

De Europese uitwedstrijd tegen Villarreal van vanavond staat bij de UEFA nu op de kalender voor 6 december.

Lees verder