Beker O23: HBS en TAC’90 bereiken tweede ronde

In de eerste ronde van het bekertoernooi was TAC’90 op dinsdagavond het bezoekende EMM’21 nipt te slim af. HBS was in Rotterdam een maatje te groot voor Spartaan’20.Tekst: Roland van der Linden

Tekst: Roland van der Linden

TAC’90 O23 – EMM’21 O23

Op Sportpark De Verlichting kwamen de bezoekers uit Roelofarendsveen op een 0-1 voorsprong, maar zagen de Haage ploeg er uiteindelijk met de winst vandoor gaan. Osrouti Abdel schoot daarna de gelijkmaker binnen, waarna Ennis Akona TAC’90 naar de winst schoot.

Spartaan’20 O23 – HBS O23

In de eerste helft konden op een klein kunstgrasveld weinig hoogtepunten genoteerd worden. HBS was aan de bal niet zo vast als normaal en kon weinig kansen creëren. De Haagse ploeg ging dan ook met een ontevreden gevoel de rust in: 0-0.

Na de hervatting werd er door HBS een versnelling doorgeschakeld, waardoor er direct ook kansen ontstonden. Na een aantal gemiste doelpogingen kon de ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg (foto) vijfmaal het doel te vinden. Justus van Kuik werd door Kai van Heusden diep gestuurd, omspeelde de keeper en tekende zo de 0-1 aan, waarna Mica Knoester voor de 0-2 zorgde. Na een tegentreffer van Spartaan’20 tekende Stan van Dijk voor de 1-3 op aangeven van Knoester, die daarna zelf de 1-4 voor zijn rekening nam. Het slotakkoord was van Kai van Heusden. Zijn vrije trap ging direct over de keeper van Spartaan’20 heen: 1-5.

Lees verder