Warming-up 2C: Regioclubs komen buitenshuis in actie

Koploper VUC speelt in de vijfde speelronde een uitduel in Roelofarendsveen bij fusieclub EMM’21. Ook middenmoter HVV moet op reis. Voor de Kroonleeuwen staat een wedstrijd bij FC Oudewater op het programma. SVC’08 gaat langs bij DONK in Gouda.

Tekst: Roland van der Linden

VUC deelt de koppositie met sv DONK. Beide teams hebben tien punten uit vier duels. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Rob de Lange (foto) is wel beter. VUC gaat op bezoek bij EMM’21, dat in de middenmoot bivakkeert. De thuisploeg sprokkelde tot nu toe vier punten bij elkaar. Voor VUC dus een goede kans om de koppositie te verstevigen.

HVV degradeerde net als VUC vorig seizoen uit de eerste klasse. De Haagse ploeg neemt het op tegen laagvlieger FC Oudewater, dat een positie in de onderste regionen inneemt. HVV won in de vorige speelronde met 4-0 van hekkensluiter Olympia en hoopt dat resultaat door te trekken in het duel met de ploeg uit Oudewater.

SVC’08 boekte in de derde speelronde een zege op CSW en pakte daarmee haar eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Michael Ros zal het komende zaterdag een stuk lastiger krijgen. In Gouda stuit SVC’08 op DONK, dat pas twee punten verspeelde.

Lees verder