Warming-up 4A/4D: Stompwijk’92 wacht moeilijke klus tegen Teylingen

RVC Celeritas, dat toch al in het hoekje zit waar de klappen vallen, krijgt bezoek van ‘angstgegner’ FC Zoetermeer. Het duel wordt echter in Zoetermeer gespeeld. Quintus hield zaterdag lang stand in het bekerduel tegen eersteklasser XerxesDZB en degradatiekandidaat Te Werve zou wel eens slachtoffer kunnen worden van de momenteel in goede vorm verkerende Heulenaren.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Stompwijk ’92 is na het gelijke spel twee weken geleden tegen die andere laagvlieger, Sporting Leiden, na vier duels eindelijk van die hatelijke nul af, maar zaterdag wacht alweer de volgende zware klus. Op sportpark Roodemolen in Sassenheim wacht Teylingen, dat de stijgende heeft lijn te pakken heeft en samen met SJZ gedeeld tweede staat achter koploper FC Oegstgeest. En laten die twee teams zaterdag nu net tegen elkaar spelen, waardoor Teylingen wellicht kan profiteren van het resultaat van deze topper. Uiteraard vreugde in Stompwijk na het behalen van het eerste punt tegen Sporting Leiden, toch voelde de remise meer aan als verlies. Stompwijk’92 stond de gehele wedstrijd met 2-0 voor, maar in blessuretijd sleepten de Leidenaren alsnog een gelijkspel uit het vuur. Hoofdtrainer Erik van Manen (foto) van Stompwijk’92 was na afloop zowel tevreden als teleurgesteld. Tevreden over de manier waarop zijn team de hele wedstrijd door bleef knokken, een gevoel dat hij zaterdag graag wil meenemen naar het voor het zijn team zo moeilijke duel in de bollenstreek.

4e klasse D

De resultaten van MSV’71 in 4D vallen tegen, maar hoofdtrainer Paul van Loenen heeft als excuus het vele aantal blessuregevallen waarmee hij tot nu toe te maken heeft gehad. Daar krijgt hij ook zaterdag in de Waterwegderby tegen Deltasport nog mee te maken, pas over enkele weken verwacht Van Loenen weer de beschikking te hebben over een volledig fitte selectie. Met slechts een punt (Te Werve uit) bezetten de Maassluissers de elfde plaats op de ranglijst. Deltasport, ooit een grote naam in het amateurvoetbal waar ex-prof Ton Pattinama jarenlang aan het roer stond, doet het niet veel beter. Met slechts drie punten staat het een plek hoger (tiende), waarbij aangetekend dat het al tegen drie sterke teams, Vredenburch, Maasdijk en FC Zoetermeer, heeft gespeeld. Bij winst passeert MSV’71 de ploeg uit Vlaardingen op de ranglijst.

Ruggengraat

Quintus toonde in de laatste competitiewedstrijd tegen MSV’71 ruggengraat door drie keer na een achterstand terug te komen en zo de winst te grijpen.  Ook in verloren bekerduel tegen het gerenommeerde XerxesDZB  hield Quintus lang knap stand en leek zelfs een bekersensatie in de lucht. De middenmoter moet dan ook geacht worden zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het zwalkende Te Werve de volle winst aan het huidige aantal van zeven punten toe kunnen voegen. Tegenstander Te Werve staat met een punt onder de degradatiestreep en wacht nog steeds op de eerste overwinning. Dat die eerste overwinning zaterdag in Kwintsheul wordt behaald lijkt niet aannemelijk.

Verwachtingen

Net als afgelopen seizoen waren de verwachtingen voor wat betreft de verrichtingen van SEV voor dit seizoen hoog gespannen. Maar na vier wedstrijden onder nieuwe hoofdtrainer Arjan Kortleven (ex-coach Graaf Willem VAC Onder 23) lijkt de conclusie dat dit weer een moeizaam seizoen voor de Leidschendammers gaat worden gerechtvaardigd. Drie punten uit vier wedstrijden is geen score om trots op te zijn en zaterdag wacht weer een zware tegenstander. Maasdijk blijft met twee punten achterstand in het spoor van koplopers Vredenburch en FC Zoetermeer. Doelman Lars Veenman van de Maasdijkers hield in de laatste competitiewedstrijd tegen Deltasport voor de tweede keer zijn doel schoon. De defensie van de gastheren zal vooral de Maasdijkse aanvaller Hans Bergwerff, eerder al productief voor Naaldwijk, in de gaten moeten houden. Tegen Deltasport scoorde hij zijn 83e competitietreffer voor Maasdijk.

Geen probleem

DHL, zevende met vier punten, wacht zaterdag in Maassluis een moeilijke wedstrijd tegen VDL, dat revanchegevoelens heeft na de gevoelige 5-1 nederlaag tegen Vredenburch twee weken geleden. Maar de Delftenaren zullen zeker moed putten uit de 5-0 zege in de laatste competitiewedstrijd tegen SEV. Voor Vredenburch, trotse medekoploper in 4A, mag het duel tegen SEP geen probleem zijn op weg naar de eerste periodetitel en het beoogd kampioenschap. SEP heeft wel goede herinneringen aan een wedstrijd tegen een andere Rijswijkse vereniging. De wedstrijd tegen Te Werve twee weken geleden, leverde een 2-1 victorie op, maar Vredenburch is van een ander niveau dan Te Werve.

Gifbeker

De gifbeker moet bij RVC Celeritas blijkbaar nog leger. Naast teleurstellingen op het gebied van het sportieve vlak, ook veel amok na afloop van de bekerwedstrijd tegen BSC’68, waar de scheidsrechter onder politiebegeleiding het Rijswijkse sportcomplex moest verlaten. En dan is zaterdag ook nog eens angstgegner FC Zoetermeer de tegenstander. Het was aanvankelijk een thuisduel voor RVC Celeritas, maar de wedstrijd is omgezet naar Zoetermeer. Beide teams zijn goede bekenden van elkaar, sinds het seizoen 2010-2011 speelden de teams drie keer in competitieverband tegen elkaar (eenmaal werd de wedstrijd afgelast) en kwamen de Zoetermeerders even zo veel keer als winnaars uit de strijd, een winstpercentage van 100 procent, met als uitschieter de 2-6 zege begin van dit jaar. De thuisploeg heeft, behalve aan gebrek aan productiviteit, ook een keepersprobleem. Eldrin Serbony die de laatste weken het doel van de Rijswijkers verdedigde, is van huis uit een veldspeler, evenals Robin van Ravenstein, die Serbony in de verloren bekerwedstrijd tegen BSC’68 na zijn blessure verving. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Zoetermeer tegen degradatiekandidaat RVC Celeritas punten gaat morsen.

Lees verder