Warming-up 1C: Fraai affiche in Delft tussen Wippolder en koploper LFC

In 1C ook dit weekend weer enkele interessante (streek)derby’s. Wippolder mag, als het mee wil blijven doen bovenin, niet verliezen van LFC. Forum Sport moet in staat zijn de volle buit in huis te houden tegen het dit seizoen tot nu toe tegenvallende Voorschoten’97 van trainer Jeffrey Frijters. Die Haghe-sv Nootdorp is ook een aardig affiche op Ockenburgh.

Tekst: Ton Beije

LFC, het voormalige FC Boshuizen, is in 1C de trotse koploper. Wippolder kan zaterdag op sportpark Pauwmolen de lijstaanvoerder pijn doen en daarmee zichzelf een dienst bewijzen. De formatie van trainer Mark Moen (foto) staat namelijk maar drie punten achter op LFC. Forum Sport, dat ook drie punten minder heeft, staat er relatief nog wat beter voor, want de equipe van trainer Bas Steffens speelde een duel minder. Forum Sport is zaterdag gastheer voor het dit seizoen tegenvallende Voorschoten’97, dat de voorlaatste positie inneemt met slechts één punt uit drie wedstrijden.

Interessant

Interessant is ook de ontmoeting op sportpark Ockenburgh tussen het deze maand jubilerende Die Haghe (100 jaar) en sv Nootdorp. De Nootdorpers staan nog steeds op de hatelijke nul en dat zint het trainersduo Jeroen Struijs en John Karelse geenszins. Zij zouden graag Die Haghe één of meer punten afhandig maken. De ploeg van Marcel Koning kwam vorig weekend sterk terug uit tegen VELO in het vooruit gespeelde duel. Van een 2-0 achterstand speelde Die Haghe nog met 2-2 gelijk. De gastheren kunnen bij winst aansluiten naar boven, maar bij verlies moet er weer naar onderen gekeken worden.

Lastig

RKDEO, (7 uit 4), gaat op bezoek bij het lastige Valken’68, dat maar één punt minder heeft vergaard. Ook FC Skillz staat als debutant op 7 uit 4. Trainer Oussama Bekkaoui ontvangt met zijn team VELO, dat deze week (al na vijf wedstrijden) bekend maakte dat na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking met trainer Kevin van der Geest. Aan de Roemer Visscherstraat in Den Haag treden TAC’90 en sv Honselersdijk tegen elkaar in het strijdperk. Tussen beide teams, die zich ophouden in het rechter rijtje, is op de ranglijst maar een verschil van één punt, in het voordeel van TAC’90, getraind door Arie van der Padt.

Lees verder