Warming-up 4e Divisie B: Ekrem Kahya (HBS): ,,Ik maak mij geen zorgen”

HBS staat in de Vierde Divisie B inmiddels op een plek derde van onderen. Snelle aansluiting met de middenmoot is mogelijk, maar dan moet er zaterdagavond (aanvang 18.00 uur) wel gewonnen worden van Smitshoek. Dat zal niet eenvoudig worden, want de ploeg uit Barendrecht staat knap derde met een dubbel aantal punten van de Kraaien.

Tekst: Ton Beije

HBS startte het seizoen uitstekend, maar daarna kwam de klad erin. En dat betekent nu een plek in de onderste regionen met slechts zeven punten. Trainer Ekrem Kahya (foto) over de oorzaken: ,,We komen moeilijk tot scoren en we geven daarentegen teveel makkelijke doelpunten weg, dan wordt winnen heel lastig. Ik maak mij geen zorgen, ik ben bezig om het team weer op het niveau te krijgen, waarin we dit wel allemaal onder controle gaan krijgen. Dan komen de winstpartijen wel weer. Het moet allemaal wel snel gaan gebeuren nu natuurlijk.”

Assistent

Inmiddels moet Kahya ook verder zonder assistent Marten Glotzbach, die zijn activiteiten bij HBS niet langer kon combineren met zijn werk bij de ADO Den Haag Vrouwen, omdat HBS nu ook veel op zaterdag moet spelen. Kahya: ,,Dat Mart zou stoppen wisten we natuurlijk al een tijdje intern. Hij heeft het nog gelukkig weten te rekken, maar het weekendvoetbal heeft het gewoon erg lastig gemaakt om te combineren. Het is erg jammer, want de samenwerking was uitstekend. Ik ga hem zeker missen, maar heb begrip voor de situatie. We zijn al heel druk bezig met de opvolging en dat zal de komende dagen/weken wel bekend worden.”

Vertrouwen

Kahya heeft vertrouwen in de toekomst. ,,De ploeg is altijd scherp, echt waar, alleen hebben we gewoon een duw nodig in de zin van een overwinning, dat altijd helpt.” Zaterdag komt Smitshoek op bezoek op sportpark Craeyenhout: ,,Smitshoek heeft een goede, voetballende ploeg die het goed doet. Wij willen thuis heel graag winnen en een traject in en daar gaan we alles aan doen”, aldus de HBS-trainer. ,,Ik verwacht niet dat iedereen naar HBS komt om fris en aanvallend te spelen, dat heeft niemand nog gedaan, wat het goed recht is van de tegenstander, dus moeten we zonder excuses omgaan met deze omstandigheden en zorgen dat we ons zo snel mogelijk ontwikkelen in de bovengenoemde hoofdmomenten en dan loopt het wel los.”

Aanvangstijd

HBS speelt weer op zaterdagavond, met zes uur als aanvangstijd. Ziet Kahya dat tijdstip niet als vervelend voor toeschouwers. Hij: ,,Zaterdagavond vind ik prima hoor, de mensen die willen komen kijken moeten hun afspraken maar verzetten ,hahaha. We zullen wederom trachten de aanwezige mensen te vermaken en hopelijk te trakteren op een overwinning.” Over de beschikbare spelers maakt Ekrem Kahya zich in ieder geval niet ongerust. ,,We hebben de afgelopen weken twee oefenwedstrijden gespeeld, waarin we bijna alle spelers hebben kunnen inzetten en we hebben donderdag de afsluitende training gehad en maken nu de balans op.”

 

Lees verder