Warming-up 4e Divisie B: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Geen zorgen zolang we kansen creëren”

Maurizio Ceccucci (foto), trainer van Westlandia, had tot nu toe meer punten verwacht van zijn ploeg. Maar zolang de kansen er nog elke wedstrijd zijn, maakt hij zich geen grote zorgen. Een overwinning zou wel welkom zijn en dat zou dan zaterdag moeten gebeuren uit tegen Capelle (14.30 uur).  

Tekst: Ton Beije

Westlandia staat na acht duels in de Vierde Divisie B op een tiende plaats met tien punten uit acht duels. Hoe kijkt trainer Maurizio Ceccucci, dit seizoen voor het eerst werkzaam op de Hoge Bomen, terug op die eerste fase van de competitie? Ceccucci: ,,Met gemengde gevoelens. Het mag duidelijk zijn, dat ik op meer punten had gehoopt, maar aan de andere kant moeten we realistisch zijn, het is een zware competitie en wij hebben een talentvolle groep die in ontwikkeling is. Voor mij dus wel verklaarbaar waarom het te wisselvallig is. Maar wij hebben ook goede wedstrijden gespeeld en daar moeten we vertrouwen uit putten.”

Geen zorgen

Alleen Heerjansdam heeft minder gescoord, baart zoiets – moeilijk scoren – jou zorgen? ,,Ik ga me pas zorgen maken als wij geen kansen creëren. Zoals ik net al aangaf spelen wij fases goed voetbal waarin wij ook kansen creëren vanuit de speelwijze/trainingspatronen. Het moet nu scherper en beter voor het doel en dan komen de doelpunten vanzelf”, aldus de Westlandia-trainer.

Focus

De afstand met de subtop is niet zo groot, liefst vijf clubs staan op veertien punten. Winnen betekent ook voor Westlandia weer aansluiten. Ceccucci: ,,Persoonlijk kijk ik niet zo naar de ranglijst. Ik leg de focus op de speelwijze in relatie tot de tegenstanders en de beschikbare spelers die we hebben en dat wisselt per week.” Zaterdag gaat Westlandia op bezoek bij Capelle, dat maar één punt meer heeft, Wat verwacht de trainer van de Naaldwijkers voor wedstrijd? Ceccucci: ,,Capelle heeft veel kwaliteit, dus dat wordt een lastige wedstrijd op waarschijnlijk een zwaar grasveld. Ik verwacht twee ploegen die spelen om te winnen.”

Westlandia kan helaas niet over de volledige selectie beschikken, Ceccucci mist ook nu spelers, maar zegt hij: ,,We hebben genoeg talent in huis om dat op te vangen”.

Lees verder