Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Aantal tegengoals is veel te groot”

De 2-3 nederlaag twee weken geleden tegen Baronie was verrassend en onnodig. Veel kansen werden gemist. De opgaande lijn in de resultaten stagneert nu en komende zondag wordt tegen het op de laatste plaats staande Unitas duidelijk of Quick dit seizoen in de middenmoot kan meedoen.

Tekst: Pieter Donath

Unitas speelt op sportpark Molenvliet in Gorinchem. Het eerste elftal speelt nu drie seizoenen in de Derde Divisie en eindigde de laatste twee seizoenen op de twaalfde en dertiende plaats. Dit seizoen is Unitas niet sterk begonnen en in de laatste vijf wedstrijden werd niet gescoord. De laatste keer dat werd gewonnen was op 3 september jl. uit bij Groene Ster (1-2). Twee weken geleden werd het 1-0 tegen Sportlust’46.

Verrassend

Quick verloor de laatste twee wedstrijden tegen OSS’20 (5-2) en Baronie (2-3). Dit was verrassend na de ruime 5-0 winst tegen vv Gemert. Het spel tegen Baronie was prima, maar er werden veel kansen gemist. Na de 2-1 voorsprong werden twee kopballen Quick fataal. Afgelopen dinsdag werd geoefend tegen Vierde Divisie-club FC ’s-Gravenzande. De winst met 2-3 kan bijdragen aan het vertrouwen in een goed resultaat tegen Unitas. Trainer Paul van der Zwaan hoopte voor de wedstrijd tegen Baronie dat het leerproces van zijn jonge team de goede kant zou opgaan en dat het rendement omhoog zou gaan. Veel kansen, vooral na de 2-1 voorsprong, werden gemist waardoor het goede spel niet werd beloond. Unitas is komende zondag om 14.00 uur een ideale tegenstander om wel tot scoren te komen. De volle ziekenboeg blijft een zorgenpunt en het is onzeker of de tegen Baronie geblesseerd uitgevallen Philip Kouwenhoven en Alexander Verhagen de la Fuente fit zijn om te spelen. Paul van der Zwaan (foto) heeft de meeste zorgen om de tegendoelpunten.

Twee ruime overwinningen en daarna twee ‘verrassende’ nederlagen: Is dit inherent aan een jonge ploeg?

,,De twee nederlagen na de twee overwinningen waren pijnlijk, maar we moeten verder. Er zijn wat geblesseerden terug en dat geeft weer wat ruimte. We moeten gewoon doorgaan met keihard werken en ons spel verbeteren.”

Unitas heeft vijf wedstrijden niet gescoord. Wat zegt dat?

,,Afgelopen dinsdag is nuttig geoefend tegen FC ‘s-Gravenzande, 3-2 winst maar wel weer twee totaal onnodige tegengoals. Dat is momenteel ook ons grootste probleem, het aantal tegengoals is veel te groot, daar moet verbetering in komen. Ook zondag bij Unitas zullen wij waarschijnlijk wel scoren, maar we moeten niet weer zo makkelijk doelpunten weggeven.”

Lees verder