Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Katwijk gebrand op overwinning, maar wij ook”

Scheveningen speelt zaterdag op Houtrust het thuisduel tegen Katwijk. Jarenlang terug te vinden in de kopgroep van de Tweede Divisie. Dit seizoen valt Katwijk uit de toon, met vijf nederlagen, één gelijkspel en slechts drie overwinningen. Katwijk staat nu twee punten achter op Scheveningen en de formatie van trainer John Blok (foto) zou die marge zaterdag graag opvoeren naar vijf punten. Om half drie begint het duel.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen hoefde vorig week niet voor de competitie in actie te komen. John Blok: ,,We hebben het vrije weekend gebruikt om een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht O21 te spelen en alle kleine blessures zoveel mogelijk te laten herstellen. Voor de mentale frisheid is het ook wel lekker om een keer een weekend vrij te zijn.”

Redelijk tevreden

Scheveningen staat na negen duels op plek elf met twaalf punten. Hoe kijkt Blok terug op de start van de competitie? ,,Redelijk tevreden. Ondanks dat Lorenzo van Kleef in de voorbereiding al wegviel, en we toch ook wat spelers hadden die er wat langer uit waren, heeft het team zich vrij snel ontwikkeld. De nieuwe spelers hebben zich snel aangepast en een groot deel van de selectie stond natuurlijk gewoon nog. Er is nog genoeg te doen, maar het is wel prettig dat we door de nieuwe spelers zaken kunnen toevoegen aan de speelwijze en niet op nul hoefden te beginnen.”

Tijd

De tegenstander van zaterdag, Katwijk, kent een mindere start in vergelijking met voorgaande jaren. Toch blijft het een ploeg om rekening mee te houden. Blok: ,,Dat zeker, het blijft gewoon de huidige kampioen met veel kwaliteit. Katwijk heeft vooral in de voorhoede de nodige wijzigingen ondergaan. Dat heeft even tijd nodig, maar dat komt zeker goed. Vorig jaar rond deze tijd hadden ze ongeveer evenveel punten en hebben ze na de winterstop bijna niets meer verspeeld.”

Spannende pot

Katwijk lijkt op dit moment de te kloppen ploeg. Het zelfvertrouwen zal niet overlopen. ,,Ik denk dat dat wel meevalt”, reageert John Blok. ,,Katwijk heeft veel ervaren jongens en hun spel is zeker niet slecht. De mening over ploegen wordt meestal ingegeven door winst of verlies, vaak heeft men een ploeg hooguit in een korte samenvatting gezien. In de laatste wedstrijd tegen De Treffers zat het ze bijvoorbeeld ook niet mee en hadden ze ook net zo makkelijk de winst kunnen pakken. Ik denk dat ze juist extra gebrand zullen zijn op die overwinning, maar dat geldt uiteraard voor ons ook.” Wat voor wedstrijd verwacht Blok? ,,In de wedstrijden tegen Katwijk gebeurt altijd genoeg, dus ik hoop op een leuke en spannende pot.”

Robert van Koesveld

Scheveningen zou bij winst een mooie stap kunnen maken op de ranglijst en daardoor verder afstand nemen van de onderste regionen en aansluiten bovenin. Blok relativeert. ,,Het gaat om drie punten en niet om de plek op de ranglijst. We zitten pas op een kwart van de competitie.” Toch ook weer wat wijzigingen in de wedstrijdselectie. Blok: ,,In vergelijking met de wedstrijd tegen AFC zijn Lex Immers, Mehmet Aldogan  en Robert van Koesveld terug. Georni Elvilia en Barry Rog zijn er nu niet bij.”

Lees verder