Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,We zijn nu al vijf wedstrijden ongeslagen”

FC ’s-Gravenzande treedt vanmiddag op het eigen Juliana Sportpark aan tegen het Rotterdamse VOC. Het eerste fluitsignaal klinkt om half drie en de Westlanders willenw at graag de drie punten in eigen huis houden.

Tekst: Ton Beije

FC ’s-Gravenzande heeft er nu acht wedstrijden opzitten in de Vierde Divisie. Trainer Mike Jonk over die periode: ,,De eerste drie wedstrijden hadden we moeite om door de defensies van onze tegenstanders te breken en tegelijkertijd onze restverdediging goed op orde te hebben. We hebben enkele aanpassingen doorgevoerd in onze speelwijze. Hierdoor zijn we de laatste vijf wedstrijden beter gaan presteren en zijn we nu al vijf wedstrijden ongeslagen.”

Indruk

ASWH staat fier bovenaan, ook inderdaad de sterkste? Jonk: ,,ASWH heeft zeker indruk gemaakt met hun sterke start van het seizoen. Ze hebben constante resultaten geboekt en staan denk ik terecht bovenaan. Ik denk niet dat ze met kop en schouders er bovenuit steken, want de uitslagen zijn ook weer zo niet overtuigend.”

Omschakeling

FC ’s-Gravenzande staat vanmiddag voor de opgave VOC in eigen huis te kloppen. Jonk: ,,VOC is een hecht team, dat de laatste twee wedstrijden knappe resultaten boekt. Het heeft een aantal goede spelers en komt er gevaarlijk uit in de omschakeling. We weten dat elke wedstrijd in deze competitie geen makkelijke is en we hebben ons goed voorbereid op het duel met VOC en hebben verschillende beelden van hun wedstrijden gezien. Ik verwacht dat VOC volledig gaat inzakken en ons het spel zal laten maken. Aan ons dan de taak om aan de bal heel zorgvuldig en geduldig te blijven om VOC uit haar organisatie te lokken om te komen tot ons positiespel. Het gevaar blijft altijd dat ze in de omschakeling er snel uit komen, maar daarom moet de restverdediging de gehele wedstrijd op orde zijn.”

FC ’s-Gravenzande ist de rest van het seizoen Patrick Fonseca vanwege een kruisbandblessure. Jonk:,,Helaas, verder komen alle spelers de komende week of de week erna weer terug bij de groep is onze verwachting.”

Lees verder