5e klasse C: RAS wint ook haar vijfde duel, eerste zege voor HPSV

Koploper RAS deed goede zaken in het uitduel bij VCS. De ploeg van trainer van Jonas dos Santos Baltazar liet haar vijfde overwinning noteren. Wanica Star draait ook prima mee na een zege op De Ster. HPSV kwam van de laatste plaats af na een overwinning op Haagse Hout.  WIK moest het hoofd buigen voor Semper Altius.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Marciano Selal

VCS – RAS

Halverwege de eerste helft opende Redouan Baouch uit de rebound de score namens RAS. Kort daarna kwam de 0-2 op het scorebord te staan. Imad Qualh zag zijn voorzet verkeerd ingeschat worden door de doelman van VCS en vervolgens in het doel verdwijnen. In de tweede helft kon VCS terugkomen tot 1-2. Onduidelijk is of het een eigen doelpunt van RAS was of dat VCS-speler Brain Seintje het laatste zetje gaf. VCS zakte door de nederlaag tegen de koploper naar een plek in de middenmoot.

Wanica Star – De Ster

De Ster kon in het uitduel geen potten breken en ging met 3-1 onderuit. Namens De Ster was Isaac Chiom scherp in de afwerking.

Haagse Hout – HPSV

De bezoekende politiemannen proefden in hun vierde duel eindelijk het zoet van een overwinning. Tegen de kleine selectie van Haagse Hout scoorde Quincy Dundas zowel in de eerste als in de tweede helft voor HPSV. Dankzij de 0-2 overwinning klommen de bezoekers van de twaalfde naar de negende plaats.

WIK – Semper Altius

WIK kwam heel goed uit de startblokken en stond binnen één minuut op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Tom Doorschodt. WIK was daarna nog de bovenliggende partij, maar liep vlak voor rust tegen de gelijkmaker van de Rijswijkers aan. Gino Koss nam de 1-1 voor zijn rekening. In de tweede helft was Semper Altius scherp en kreeg veel kansen. Jeugdspeler Kees van der Straaten nam de tweede treffer van de ploeg van Eki Korte voor zijn rekening en daarna zorgde Daniël Vink voor de 1-3. De mooiste goal van het duel kwam op naam van Arend Balyon, die Semper Altius in het sportieve duel naar een 1-4 overwinning schoot.

 

 

Lees verder