Overzicht 4D: FC Zoetermeer boekt monsterscore in ‘uitwedstrijd’ op eigen terrein tegen RVC Celeritas

RVC Celeritas kreeg in Zoetermeer een plak slaag van de plaatselijke FC, in Rijswijk leek Vredenburch na een 4-0 ruststand af te stevenen op een monsterscore, maar mocht achteraf nog blij zijn geen averij te hebben opgelopen. In Kwinstheul liet een jong talent, Stijn van de Wel, 19 jaar pas, van zich spreken in het treffen tegen het stuurloze Te Werve.

Tekst: Peter Petit       |         Foto’s: Sabine van Oosten

Vredenburch – SEP

Vredenburch-SEP, was met een uitslag van 4-2 een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren de Rijswijkse competitieaanvoerders heer en meester en leek een monsterscore eerder op het scoreformulier te komen dan de uiteindelijke 4-2. Reeds een paar minuten na de aftrap lag de bal al achter SEP-doelman Perry van Oeveren, na een schot van de in deze fase van de eerste helft uitblinkende Rico Deekman, na een assist van de weer met heerlijke passjes rondstrooiende Basje Visser.

De tegenstander uit Delft kwam nog wel een paar keer na counters gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg, maar doelpunten leverden deze uitvallen niet op. Dit gebeurde wel aan de kant van Vredenburch, waar de opkomende centrale verdediger Brian Esmeijer voor de 2-0 zorgde. De 3-0 kwam wederom van de voet van Deekman, na weer een assist van Visser. Alex Jacobs bepaalde de ruststand op 4-0 en de supporters van Vredenburch waren in afwachting van een monsterscore in de tweede periode.

Wie echter dacht dat de gasten zich als een lammetje naar de slachtbank zouden laten leiden, kwam bedrogen uit. De Delftse ploeg, onder leiding van de trainers Marc de Letter en Jordy Wevers, kwam in de tweede helft sterk terug en hield haar doel potdicht. Noah Keus (55e minuut) en Marco van Blitterswijk (75e minuut) troffen tweemaal doel, in een tweede helft kampioenskandidaat Vredenburch onwaardig. ,,In de eerste helft hebben we een lesje afmaken gehad, maar wij hadden ook vijf honderd procent kansen. In de tweede helft hebben wij niets weggegeven. Geluk van de ploeg die bovenaan staat, zullen we maar zeggen”, aldus trainer Marcel de Letter van SEP na afloop van het duel.

RVC Celeritas – FC Zoetermeer

RVC Celeritas verloor haar ‘thuiswedstrijd’ in en tegen Zoetermeer met maar liefst 0-10. Omdat de Rijswijkers dit weekeinde geen beschikking hadden over kleedcabines werd de wedstrijd in Zoetermeer afgewerkt. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist dan ook na één minuut het net te vinden via goaltjesdief Roald Houterman op aangeven van Djamil El Massaoudi. RVC Celeritas bleef met veel energie spelen en FC Zoetermeer werd daarna wat slordiger. Na een half uur spelen was het weer Houterman na een assist van El Massaoudi, die de stand op 0-2 bracht. Vanaf dat moment was FC Zoetermeer heer en meester en kwam het niet in de problemen. Vlak voor rust waren het wederom El Massaoudi en Houterman die beiden op aangeven van Brandon Zigo Tichem de score op 0-4 brachten. Tichem was het ook die na rust de 0-5 liet aantekenen, op, wederom, aangeven van de uitblinkende El Massaoudi. FC Zoetermeer bleef het spel dicteren en maakten de 0-6 en 0-7 via Wesley Vaes en Roald Houterman op aangeven van Tichem. Deze speler was het ook die de 0-8 maakte, dit keer op aangeven van Nando Nauman. De 0-9 kwam tot stand na een mooi afstandsschot van Ted Lieffering. Nauman bepaalde op, op aangeven van Björn van de Heijst de 0-10 eindstand.

Quintus – Te Werve

Te Werve weet na vijf competitiewedstrijden nog steeds niet wat winnen is. In Kwintsheul liep de ploeg van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede tegen een 4-2 nederlaag aan. In de negende minuut openden de Rijswijkers nog wel de score, maar het 19-jarige talent Stijn van de Wel kopte Quintus naast Te Werve: 1-1. De ruststand van 2-1 kwam wederom tot stand via een kopbal, ditmaal van de tweede spits bij Quintus, Rob van Binsbergen, die ook de 3-1 voor zijn rekening nam. In de 84e minuut kwam Te Werve nog dichtbij en leek er nog van alles mogelijk, maar diep in blessuretijd besliste Stijn van de Wel de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisploeg: 4-2.

Lees verder