4e klasse A/C: Burenderby tussen ODB en DUNO eindigt in gelijkspel

Op sportpark Albarda eindigde de burenderby tussen ODB en DUNO in een 1-1 gelijkspel. SV Zuidwest DH ging zonder punten naar huis na een bezoek aan GSC ESDO. Teylingen deed wat verwacht mocht worden, winnen van Stompwijk’92.

Tekst & foto’s: : Jay Jay de Vos van Steenwijk

GSC ESDO – sv Zuidwest DH

GSC ESDO begon sterk aan de ontmoeting met SV Zuidwest. De thuisploeg maakte al snel de openingstreffer via Mo Achali. De uitploeg had niet veel in te brengen en al snel volgde via Houssain Zeryouh de tweede treffer: 2-0. GSC ESDO had de smaak te pakken en Redouan Tabelhajet vergrootte de voorsprong voor de thuisploeg: 3-0. Toch wist sv Zuidwest DH wat terug te doen en maakte net voor rust een goal, wat dus een ruststand van 3-1 opleverde. De uitploeg kwam sterk uit de kleedkamer en maakte opnieuw een treffer, waardoor de stand ineens 3-2 was. GSC ESDO wilde volle buit in eigen huis houden wist wat te doen stond. Houssain Zeryouh en Nordin Zambib bepaalden vervolgens de eindstand op 5-2.

ODB – DUNO

Op sportpark Albarda stond de burenderby tussen ODB en DUNO op het programma. Kort na het beginsignaal kwam ODB al op voorsprong door Jordi Mulder. Hierna volgde een periode waarin ODB veel kansen kreeg, maar deze niet wist af te maken. De bezoekende ploeg van trainer Kenneth Lamens probeerde wat terug te doen, maar toen het rustsignaal klonk was de stand nog steeds 1-0. DUNO kwam sterk uit de kleedkamer en ging vol voor de gelijkmaker. De thuisploeg had ook een aantal kansen op de 2-0, maar in de laatste minuut was het Tim van Zweden die de gelijkmaker scoorde. Daarna werd er niet meer gescoord en eindigde deze derby dus in een 1-1 gelijkspel.

Teylingen – Stompwijk’92

De formatie van Rob Jonkman kreeg hekkensluiter Stompwijk’ 92 op bezoek. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong via Mike van de Zon. Dit was overigens ook de stand toen de ploegen de kleedkamer opzochten voor de rust. Na de thee kwam Teylingen goed uit de kleedkamer en maakte na bijna een uur spelen de tweede treffer: 2-0. Niet lang hierna volgde nog een doelpunt wat de wedstrijd op slot gooide: 3-0. In de slotfase maakte Melvin van Stijn de vierde en laatste goal van die dag. Teylingen won dus met 4-0 en blijft samen met SJZ aan kop.

 

 

Lees verder