3e klasse D: Lyra doet goede zaken met zege op kelderteam OVV, geen winnaar bij HVC’10 tegen CWO

Lyra en Naaldwijk kunnen in 3D terugkijken op een geslaagde vijfde competitieronde. OVV had niks in te brengen tegen Lyra dat na de 5-1 zege fors klimt naar een derde plek op de ranglijst. Ook een zege voor Naaldwijk dankzij twee assists van Floris Groot tegen Rozenburg, met een veel belovende zesde plek op de competitieladder als gevolg.

Tekst: Peter Petit

Lyra – OVV

Lyra kende geen genade met rode lantaarndrager OVV uit Oostvoorne. Het werd uiteindelijk 5-1, maar het was wel OVV, dat de score opende. Lang konden de gastheren niet van hun voorsprong genieten. Uit een rebound scoorde Jari van Dijk de gelijkmaker na een vrije trap van Jonathan van der Scheer. De 1-1 was tevens de ruststand. Na tien minuten in de tweede helft scoorde Roy van der Sar (ex-NEC jeugd) met een schuiver in de korte hoek de 2-1. Marc den Toom (63e minuut), Thom Kuijvenhoven (80e minuut) en wederom Roy van der Sar in de ‘dying minutes’, zorgden voor de 5-1 eindstand. Na afloop van het duel werd Marc den Toom in de bloemetjes gezet nadat hij was uitgeroepen tot ‘man of the match’.  Dankzij deze zege maken de Westlanders een enorme sprong op de ranglijst van zeven naar (gedeeld) drie, met slechts een punt achterstand op het leidende tweetal Excelsior’20 en Kethel Spaland.

MVV’27 – Victoria’04

MVV’27 toonde zich de sterkste in het duel der middenmoters tegen SC Victoria ‘04 uit Vlaardingen, einduitslag 0-4. De wedstrijd kende twee doelpuntenmakers, Dennis Louter en Huib van Barneveldt scoorden beiden tweemaal voor de dit seizoen bij het eerste van MVV’27 als hoofdtrainer debuterende Hakan Copur (foto). Dennis Louter opende het bal in de eerste helft, waarna Huib van Barneveldt er in de tweede helft tweemaal een schepje bovenop deed, in minuut 59 en minuut 65. Dennis Louter bepaalde elf minuten voor tijd de eindstand op 0-4.

Rozenburg – Naaldwijk

Naaldwijk nam in het uitduel tegen Rozenburg de volle winst mee terug naar huis door een 1-3 overwinning, na een 0-2 stand bij rust. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong door een doelpunt van Jesper den Heijer. Na een voorzet van Floris Groot tikte Danny Niël de 0-2 binnen, wat tevens de ruststand betekende. Floris Groot mocht zich de ‘assistkoning’ van de wedstrijd noemen, want na wederom een voorzet van zijn voet scoorde Tom Zwinkels het derde Naaldwijkse doelpunt. Met nog een kwartier op de klok scoorde Rozenburg de eretreffer. De Naaldwijkers staan na deze zege op een mooie plek, die perspectief biedt op een sprankelend vervolg van het seizoen.

HVC’10 – CWO

De wedstrijd tussen HVC’10 en CWO leverde met een 1-1 uitslag geen winnaar op.  Na een eerste helft zonder doelpunten scoorde Mitchell Bouwhuis na een afgeslagen aanval de 1-0 voor de thuisploeg. In deze door scheidsrechter Pieter Verweij uitstekend tot een eind gebrachte wedstrijd bepaalde Rick van de Struis de eindstand op 1-1 naar een misverstand in de Hoekse defensie. Doelman Kenny Lipman van de thuisploeg stopte in de twintigste minuut een door hem zelf veroorzaakte strafschop. CWO miste in de slotfase nog twee grote kansen.

Lees verder