2e klasse D: Oliveo wint na waanzinnige slotfase, volle buit voor Verburch

Koploper Oliveo wist toch nog drie punten mee te nemen uit Berkel na een waanzinnige slotfase. Westlandia kwam met Nieuwerkerk een gelijkspel overeen en Verburch pakte voor eigen publiek de volle buit door Hillegersberg met 4-2 te kloppen.

Tekst: Marlon Taal

CVV Berkel – Oliveo

Op sportpark Het Hoge Land kwam koploper Oliveo op bezoek bij Berkel. De thuisploeg begon goed aan het duel en dat zorgde in de tweede minuut al voor een 1-0 voorsprong. Het antwoord van de gasten kwam in minuut twaalf toen een voorzet van Nick Toussaint met een boogbal in de verre hoek belandde: 1-1. Dat was ook de ruststand. Met nog een half uur te spelen kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Tien minuten later was daar Oliveo weer met de gelijkmaker via Max Huurman. Maar lang duurde het niet, want drie minuten later was Berkel weer succesvol en kwam voor de derde keer op voorsprong. De buit leek binnen voor de thuisploeg, maar in de absolute slotfase lukte het de mannen van trainer Willem van der Smit toch om drie punten mee te nemen naar Pijnacker. Invaller Bob Ruigrok maakte twee doelpunten en dat leidde tot een 3-4 overwinning.

Westlandia – Nieuwerkerk

Westlandia begon goed en kon in minuut acht al op voorsprong komen via Tim van der Voort (foto). De thuisploeg had genoeg kansen om al vroeg de voorsprong uit te breiden, maar dat lukte niet waardoor Nieuwerkerk kon profiteren en halverwege de eerste helft de gelijkmaker kon binnentikken. De Westlanders konden een paar minuten later via Timothy Le Duc weer een doelpunt bijschrijven, maar de gasten maakten voor rust nog de 2-2. Na rust was het Nieuwerkerk dat de wedstrijd onder controle leek te hebben. Met nog ruim een halfuur te spelen was daar toch weer de voorsprong voor Westlandia met een doelpunt van Rick van Schie. De gasten bleven sterk en op zoek gaan naar de gelijkmaker en dat lukte ook in de 89ste minuut. Dit bracht de eindstand op 3-3.

Verburch – Hillegersberg

Verburch had de mogelijkheid om in minuut één op voorsprong te komen via een strafschop, maar die werd op de lat geschoten door Vince van der Knaap, die in de dertiende minuut het goed kon maken door een vrije trap in de bovenhoek te schieten: 1-0. Verburch was in de eerste helft de dominante ploeg en kon gaan rusten met een 3-0 voorsprong via doelpunten van opnieuw Van der Knaap en Yarno Houtenbos. Vlak na rust kreeg Hillegersberg een penalty, maar die werd net als de strafschop van Verburch niet raak geschoten. Nog geen tien minuten later ging de bal weer op de stip, maar dit keer voor de thuisploeg en die werd binnengeschoten via Van der Knaap, die zijn derde doelpunt van de dag kon bijschrijven. De winst was binnen voor de thuisploeg met nog ruim twintig minuten. Hillegersberg kon nog twee keer het net vinden, maar kon een nederlaag hiermee niet voorkomen. Het duel eindigde in een 4-2 winst voor Verburch.

Lees verder