2e klasse D: DHC stelt teleur en gaat met 3-0 onderuit bij HBSS

Zaterdagmiddag trad DHC op Sportpark Harga in Schiedam aan tegen HBSS. De groen-zwarten hadden figuurlijk en letterlijk te maken met een flinke tegenwind.

Tekst: Wicher Schreuders

Al na twee minuten lag de bal voor de eerste keer achter doelman Oussama Zayzaoui (foto). Uit de allereerste hoekschop kopte HBSS-aanvoerder Berkan Bayraktar de 1-0 in. Na de daaropvolgende aftrap verspeelde DHC de bal aan HBSS, waarop diep werd gespeeld en spits Junior Albertus alleen voor Zayzaoui de 2-0 in schoot. Op dat moment was de wedstrijd nog geen vier minuten bezig. In de daaropvolgende tien minuten liep DHC nog wel wat achter de tegenstanders aan, maar na een klein kwartier waren de groen-zwarten eindelijk ook aan de wedstrijd begonnen. Vanaf dat moment had DHC in feite een veldoverwicht, zonder overigens voor het andere doel heel gevaarlijk te worden. Na een half uur verwerkte HBSS-doelman Steven Lugtmeijer een schot van Gio Agostien tot hoekschop. Vlak voor de rust werd aanvoerder Giovalli Serbony nog gevaarlijk, maar ook dit leidde niet tot een tegendoelpunt.

Geel

In de rust werd aan Delftse zijde een tweetal spelers gewisseld. Na de doelwisseling kende scheidsrechter Olav van Hees (Berkel en Rodenrijs) al na twee minuten terecht een gele kaart toe aan invaller Marcus Slagveer, de enige kaart van de wedstrijd. DHC was in de tweede helft constant op zoek naar de aansluitende treffer. Die treffer kwam alsmaar niet, ook niet nadat de DHC-coaches Baggerman en Uyar mede via wissels steeds aanvallender gingen spelen. Slagveer kwam met een schot net over nog het dichtste bij een tegengoal, terwijl veel later in de wedstrijd een door invaller Sinan Ocal genomen vrije trap een prooi werd voor de Schiedamse goalie Lugtmeijer.

Curieus

Intussen was halverwege de tweede helft de wedstrijd door een curieuze situatie definitief beslist. Bij een DHC-aanval ging een HBSS-er naar de grond, waarna zowel de Schiedamse staf als spelers zeer luid om aandacht daarvoor vroegen. Scheidsrechter Van Hees had echter geen overtreding waargenomen en liet doorspelen, HBSS had al direct de bal naar voren gespeeld, maar veel toeschouwers en kennelijk ook DHC-spelers hadden hun aandacht nog bij die naar de grond gegane HBSS-er. Intussen pikte aan de zijlijn ter hoogte van de middenlijn Junior Albertus de bal op en schoot deze vanaf die plek met een ‘zondagsschot’ over de wat voor zijn doel staande DHC-goalie Zayzaoui. Daarmee was het na 68 minuten 3-0. Ondanks verwoede pogingen van Delftse zijde om dan eindelijk toch nog tot een tegentreffer te komen, slaagde DHC daar niet in. De eindstand kwam dan ook met 3-0.

Manco

DHC stelde in Schiedam zwaar teleur, dit niet alleen door het gebrek aan alertheid in de beginminuten, maar ook door het eindresultaat met nu in één wedstrijd maar liefst drie tegentreffers, terwijl dit er in de voorgaande vier wedstrijden in totaal pas twee waren. Het manco is bovenal het moeilijke scoren, want het was nu al de derde wedstijd waarin men aanvallend op nul goals bleef staan. In die beginminuten kampte DHC letterlijk met harde tegenwind (die in de tweede helft flink minder was), maar met name met het niet bij de les zijn. En toen stond het dus al 2-0, wat de inhaalrace daarna al bijna ondoenlijk maakte. In plaats van een plek in de subtop moet er door DHC nu allereerst naar beneden worden gekeken.

Lees verder