3e klasse A/B: Oorwassing voor BSC’68, triomfen voor Graaf Willem II VAC en DWO

BSC’68 had geen leuke middag in het uitduel bij Aarlanderveen. De club uit Benthuizen incasseerde maar liefst zeven tegentreffers. Graaf Willem II VAC boekte een eenvoudige overwinning op Full Speed. DWO troefde Wilhelmus af en Blauw-Zwart en Laakkwartier hielden elkaar in balans.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Rob Römer

3e klasse A

Aarlanderveen – BSC’68

BSC’68 kon voor de rust de thuisploeg nog aardig bijbenen. Al snel kwam Aarlanderveen door een inschattingsfout bij BSC’68 op een 1-0 voorsprong. De ploeg uit Benthuizen werd daarna door haar doelman in de wedstrijd gehouden met twee goede reddingen. De bezoekers kregen via Jelle Verhoef ook twee kansen, maar de bal belandde eerst op de paal en daarna naast het doel. In de tweede helft overklaste Aarlanderveen de tegenstander en sloot het duel af met een 7-1 overwinning. Joep van Straalen redde de eer namens BSC’68.

3e klasse B

Full Speed – Graaf Willem II VAC

De bezoekende ploeg van trainer Jan de Jong boekte een ruime zege op Full Speed en maakte door de overwinning een flinke sprong op de ranglijst. Graaf Willem II VAC staat nu op een zesde plaats na de 0-4 winst. In de eerste tien minuten zorgde Leo Dijkhuizen à al Maradona met de hand van God voor de 0-1 en was ook Camiel Aardewerk trefzeker: 0-2. Pas halverwege de tweede helft viel de derde treffer opnieuw door Leo Dijkhuizen. Ook het vierde doelpunt kwam op naam van Dijkhuizen, die daarmee een hoofdrol voor zich opeiste.

Blauw Zwart – Laakkwartier

In Wassenaar kwam Laakkwartier het beste uit de startblokken. In de dertiende minuut opende Karam Boukhari de score. Met een half uur op de klok bracht Bastiaan Hendriksen stand weer in evenwicht: 1-1. Tien minuten in de tweede helft was het de thuisploeg die de leiding nam. Opnieuw was Hendriksen trefzeker. Laakkwartier liet het er niet bij zitten. Timon Nunez redde een punt voor de Haagse formatie van trainer Linnenbank.

DWO – Wilhelmus

De Zoetermeerders konden na vijf minuten al het net vinden. Een steekbal van Jean Pierre Nocente werd door Anass Zeriouhi in de touwen gewerkt: 1-0. Vlak voor het rustsignaal viel de 2-0. Nu was Chadion Melfor trefzeker. Vlak na de thee tekende Anass Zeriouhi de 3-0 aan na goed doorgaan van Kael Zulu. DWO bleef doorgaan en kwam op 4-0 dankzij Nocento. Wilhelmus kon daarna door doelpunten van Phiras Chehoudi en Mathijs Wartna de stand nog een draaglijker aanzien geven: 4-2.

 

 

Lees verder