2e klasse C: VUC pakt winst met laatste actie in wedstrijd

Koploper VUC leek in Roelofarendsveen tegen EMM’21 niet verder te komen dan een gelijkspel. Ver in de extra tijd, zelfs met de allerlaatste actie van de wedstrijd, wist de Haagse ploeg toch nog te scoren en de winst (0-1) te pakken.

Hoewel VUC in aanvallend opzicht stroef en onnauwkeurig speelde, was de zege op het stugge EMM’21 verdiend. De ploeg van Rob de Lange ondervond duidelijk last van het zware en hobbelige veld in Roelofarendsveen, maar had toch al veel eerder de wedstrijd kunnen en moeten beslissen.

Een schot van Frank de Lange werd na veertien minuten met moeite door EMM-keeper Jari van Veen uit zijn doel gehouden. De grootste kans was in de dertigste minuut voor Roy Speelman, die – nadat Roderick Meinema in het strafschopgebied was neergelegd – een penalty mocht nemen. De verdediger, die twee weken eerder tegen Nieuwkoop nog fraai vanaf elf meter had gescoord, schoot nu niet goed genoeg in en zag zijn inzet door Van Veen worden gekeerd. De EMM-doelman lag ook in de weg toen Meinema vlak na rust alleen voor hem opdook.

Lat

Ook daarna was VUC nog meerdere malen dicht bij de verlossende treffer. Een afstandsschot van Melvin Vissers kwam op de lat en Quinten van der Kraay zag zijn inzet na een steekpass van Meinema een paar centimeter langs de voor VUC verkeerde kant van de paal gaan. Die laatste kans was in de 88e minuut en daarmee leek het duel op 0-0 te eindigen.

Jagen

VUC bleef echter ook in de extra tijd op de volle winst jagen. Vissers werd op zo’n achttien meter schuin van het doel neergehaald en aanvoerder Jeffrey van Roon vuurde de vrije trap hard op doel. Keeper Van Veen kon het schot met grote moeite afweren, maar tikte de attente Roderick Meinema (foto) de bal alsnog in het net: 0-1. Scheidsrechter Streef floot meteen af. Het zorgde voor een grote ontlading bij VUC, dat met de heel late 0-1 werd beloond voor het harde werken tegen het fysiek sterke EMM’21. Bij de thuisclub was de teleurstelling groot en werd over de arbiter geklaagd die te lang zou hebben laten doorspelen.

Maar zoals gezegd: de zege was terecht voor VUC, dat het verdedigend uitstekend deed, met Levi Schipper als de grote uitblinker. EMM’21 kreeg zijn beste kansen in het eerste kwartier en redde VUC-doelman Nick Hasper tot twee keer toe fraai.

Lees verder