1e Klasse C: FC Skillz te sterk voor VELO in ‘klassieker van Wateringen’

FC Skillz trof in eigen huis het tot nog toe ongeslagen VELO. FC Skillz trok in de tweede helft de overwinning naar zich toe, daar waar het zich – gezien de regionale ‘grenzen’ van de liggingen van beide verenigingen – als winnaar mag bekronen van de eerste ‘Klassieker van Wateringen’.

Tekst: Terry Konings

Nu de competitie eenmaal op spreekwoordelijke stoom begint te komen, was het tijd voor een ouderwetse regioderby tussen promovendus FC Skillz en VELO. Tussen de verenigingen is het immers hemelsbreed zeven kilometer, waarbij dat tien minuten met de auto is en een kwartier met de fiets. Gezien de nabijheid van de verenigingen, was het dan ook ouderwets gezellig en druk langs de lijnen, daar eenieder erg benieuwd was naar de eerste confrontatie in de geschiedenis tussen beide teams.

Power

Kijkende naar de manier waarop zo’n beginfase van de wedstrijd zich ontrafelt, ging dat aardig gelijk op. Verdedig En Loop Op (VELO) kenmerkte zich door veel power en schuwde de duels dan ook niet. Ondanks het feit, dat de vereniging geconfronteerd is met het feit, dat veel sterkhouders vorig seizoen afscheid namen door hun sportieve geluk elders te zoeken, kan VELO putten uit eigen (jeugd)gelederen en dit met succes.

Vermakelijk

Zoals gesteld ging de eerste helft vrij gelijk op. FC Skillz was enkele keren dicht bij de openingstreffer, waar zelfs de paal werd geraakt. Aan de kant van VELO bevonden ook de groen-roden zich in kansrijke positie, maar hield FC Skillz-doelman Giovanni Spaan zijn doel schoon. Het feit, dat de eerste helft gelijk op ging voor wat betreft de krachtsverhoudingen, was het qua intensiteit ook zeer vermakelijk om naar te kijken, daar de ruststand met 0-0 werd gehaald.

Tekentafel

In de rust gingen beide trainers vanzelfsprekend naar de tekentafel, wat in dit geval vast een tactisch bord zal zijn geweest om een strijdplan voor de tweede helft uit te tekenen. Het plan dat FC Skillz-trainer Oussama Bekkaoui had uitgeschreven met zijn staf was als eerste succesvol. Via een aanval, werd routinier Djurandy Swedo (foto) in stelling gebracht, die uithaalde en voor de openingstreffer mocht zorgen: 1-0. In deze fase had de thuisploeg het betere van het spel en kwam voetballend ook wat beter tot haar recht. De weerbaarheid, die VELO tot aan dit duel ongeslagen maakte, kwam tien minuten na de openingstreffer tot uiting. Een ongelukkig moment in de defensie van FC Skillz leidde tot een penalty, die de 21-jarige Lars de Jong feilloos verzilverde: 1-1.

Eigen doel

Na de gelijkmaker was het uiteraard de vraag, wie door kon, maar vooral durfde te drukken? Wie neemt het heft in handen en laat zich in voetballende zin het meest gelden? Daar FC Skillz een ongelukkig moment kende, was dit ook voor VELO het geval. Het moment aan de kant van VELO was alleen wat ongelukkiger, want het leidde door een miscommunicatie met doelman Deniz Pamuk tot een eigen doelpunt in de 77e minuut, waarbij FC Skillz voor een tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwam: 2-1. Met nog tien minuten op de klok en een VELO, dat op zoek ging naar de aansluitende treffer, naderde de ‘Klassieker van Wateringen’ haar slotstuk. FC Skillz was bij machte om haar voetballende overwicht meer glans te geven, wat maakte dat Abdel Tufi in de 83e minuut voor de 3-1 mocht zorgen en ook Murat Asig met een bekeken balletje daarna de 4-1 mocht noteren. Lars de Jong noteerde in de blessuretijd de statistische 4-2.

Sportief

Met de winst van FC Skillz bezorgde de thuisploeg VELO haar eerste verliespartij van het seizoen. De wedstrijd was meer dan vermakelijk, maar vooral sportief te noemen en dit in de geest van een historische regioderby op Sportpark Zonneveld.

Lees verder