1e klasse C: RKDEO weet – na twee nederlagen – weer wat winnen is

RKDEO omzeilde zaterdag een lastige klip, door bij Valken’68 de volle buit te pakken. Na een 0-1 voorsprong bij rust werd het in de tweede helft 0-2. Na een rode kaart moest RKDEO met tien man verder. Valken’68 scoorde vlak voor tijd tegen, maar de tijd was te krap om het RKDEO nog echt moeilijk te maken. Na twee nederlagen op rij (voor de competitie en de beker) weer winst voor de equipe van trainer Wesley Epskamp.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de lastige uitwedstrijd tegen Valken’68, kwam RKDEO na een kwartier aan de leiding. Een voorzet vanaf de rechterflank van Jazz Vermeer, werd voor het doel door Sven van Noppen tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. Een minuut na die openingstreffer probeerde Valken’68 iets terug te doen, maar een schot van afstand van Joshua Cooper eindigde naast het RKDEO-doel. Halverwege het eerste bedrijf probeerde Sven van Noppen het nogmaals, maar zijn kopbal verdween nu in handen van Valken’68-goalie Frank Kardjani. Na dik een half uur spelen kwam de thuisploeg bijna op gelijke hoogte. Een bal van Jelle van den Oever (was het een schot of een voorzet?) werd aangeraakt door Lando van Duijn, waardoor de bal veel effect kreeg, maar RKDEO-doelman kon nog net redding brengen met de voet. De ploeg van trainer Wesley Epskamp nam de 0-1 voorsprong mee de rust in.

Al na twee minuten na de pauze probeerde Jelle van den Oever van Valken’68 het weer, maar weer zat doelman Huub Koning hem met de voet dwars. Twintig minuten voor tijd een vervelend moment voor de bezoekers. Scheidsrechter Schuurmans toonde RKDEO-speler Sven van Noppen de rode kaart. Volgens de leidsman was daar de te zware overtreding van Van Noppen jegens Bas Roorda daar de oorzaak van. RKDEO moest verder met tien man.

Dat belette de formatie uit Nootdorp niet om drie minuten later de marge te verdubbelen. Dylan Boapeah, net twee minuten in het veld, kreeg de bal en ging alleen richting het Valken’68-doel, passeerde doelman Frank Kardjani en liet vervolgens de bal tergend langzaam over de doellijn rollen: 0-2. Een gouden wissel zoals dat heet van trainer Epskamp. Valken’68 wilde zich nog niet gewonnen geven. Doelman Huub Konings hield met een knappe redding de nul vast. Dezelfde doelman was weer belangrijk bij een kopbal van Valken’68 tien minuten voor tijd. De bal stuitte na de kopbal van de onderkant van de lat terug het veld in, waarna Konings het speeltuig alsnog onder controle kreeg.

Twee minuten voor tijd leek Valken’68 de aansluitingstreffer te maken, maar scheidsrechter Schuurmans nam het vlagsignaal voor buitenspel van zijn assistent over. Een minuut na de geannuleerde treffer kon de thuisploeg toch juichen. Joshua Cooper gaf doelman Konings het nakijken: 2-1. Het werd nog een spectaculaire slotfase, maar – hoewel Valken’68 de druk opvoerde – bleef RKDEO ook in de extra tijd overeind en sloot af met een 1-2 overwinning. Eindelijk weer winst voor de Nootdorpers na twee nederlagen op rij, voor de competitie thuis tegen Die Haghe en voor de beker uit tegen Aarlanderveen.

Lees verder