4e Divisie B: HBS trakteert supporters op prachtige overwinning tegen sterke tegenstander

In de Vierde Divisie B moest HBS het in een avondwedstrijd op eigen terrein opnemen tegen Smitshoek, een gevaarlijke opponent, die voorafgaande aan de wedstrijd op de derde plek stond met tweemaal zoveel punten als de thuisploeg. Het draaide uiteindelijk uit op een prachtige overwinning voor de Kraaien, de eerste thuisoverwinning na de zege op Poortugaal. Mink Hueting zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd.

Tekst: Peter Petit

Na één minuut was er al sprake van een gevaarlijke situatie voor het doel van Smitshoek, maar het schot van Sieb Verheul ging maar net over. In de zestiende minuut kreeg de thuisploeg een vrije schop op de zestien na een prachtige actie van Luca van Leeuwen, maar Niels van Pelt schoot in de muur waar hij niet het net, maar wel een vijandelijk hoofd raakte. De helemaal vrij doorkomende Sieb Verheul zag een paar vrije medespelers over het hoofd, ging voor eigen succes, maar vond de keeper van Smitshoek op zijn weg.

Pech

De goed spelende Luca van Leeuwen schoot vervolgens vanaf links maar net over de kruising. De stand na vijfentwintig minuten nog steeds 0-0. Pech was er voor HBS, omdat Sieb Verheul (foto) na krap een half uur geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Khiami da Costa, die achteraf terug kon kijken op een goede wedstrijd met veel ‘power’.  Na een voorzet van Mink Hueting tekende Jedsel Markes met een kopbal de 1-0 aan. Met nog vijf minuten te gaan voor de rust was het Smitshoek dat scoorde, maar de vlag ging omhoog en het doelpunt werd geannuleerd. HBS liet zich in deze fase van de wedstrijd terugdringen, terwijl Smitshoek bleef aanzetten. Van Leeuwen koos er vervolgens voor de bal af te geven, in plaats van zelf te schieten, wat een betere optie was. Maar dan toch een doelpunt voor de Kraaien en wat voor één. Een ‘Ronaldoiaanse’ goal van Mink Hueting, die torenhoog boven de gehele verdediging van Smitshoek uittorende, waardoor de bal als een granaat in de touwen vloog. Ruststand 2-0 voor de ploeg van hoofdtrainer Ekrem Kahya, die vanaf 1 december als assistent naast zich krijgt André Wetzel, die dan Marten Glotzbach vervangt.

Succesvol

In de 63e minuut was het Niels van Pelt die HBS  op een 3-0 voorsprong bracht tegen een Smitshoek dat het even helemaal kwijt was en de 4-0 hing eerder in de lucht dan een tegengoal. En die vierde treffer kwam er dan ook. Fabian Hilpert was succesvol na keihard met rechts uitgehaald te hebben. Een prachtige overwinning waar HBS ook hard aan toe was om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

Lees verder