4e Divisie B: Westlandia haalt zwaarbevochten punt binnen bij Capelle

Westlandia kwam bij Capelle na rust nog wel op voorsprong, maar moest al acht minuten later de gelijkmaker toestaan. In een spannend duel werd er in de slotfase niet meer gescoord en moesten beide teams genoegen nemen met een punt: 1-1. Westlandia staat nu tiende met een punt minder dan tegenstander Capelle. Het betekende het tweede gelijke spel voor de Naaldwijkers dit seizoen.

Tekst: Ton Beije

In de aanvangsfase veel aftasten van beide kanten, maar geen doelpunten. In de achttiende minuut hield de bank van Westlandia de adem in, maar de Naaldwijkers kwamen goed weg, omdat een inzet van Capelle op de paal belandde. Pas na dik een half uur spelen kwam de eerste mogelijkheid voor Westlandia en nog wel uit een stilstaand moment. Desley Bransen schoot de bal uit een vrije trap recht in handen van de Capelle-doelman. Vijf minuten voor rust weer een mogelijkheid voor de bezoekers, maar Zion Valies (foto) schoot de bal naast het doel van de gastheren. Geen doelpunten derhalve in het eerste bedrijf dus beide teams gingen met 0-0 aan de thee.

Voortvarend

De tweede helft begon voortvarend voor Westlandia, want al na zes minuten kon de Naaldwijkse aanhang juichen. Freek van Eijk speelde zich knap vrij en schoot met links de 0-1 binnen. Echt lang heeft de formatie van trainer Maurizio Ceccucci niet kunnen genieten van de voorsprong. Acht minuten na de 0-1 stond namelijk de gelijkmaker al op het scorebord, gescoord door Chris Dabaghian. Met nog ruim een kwartier te gaan bracht Ceccucci zijn eerste wissel binnen de lijnen. Zion Valies werd bedankt voor bewezen diensten en voor hem kwam Mark van der Zalm in het veld.

Hectisch

Acht minuten voor tijd was Westlandia weer dicht bij een voorsprong, maar uit een vrije trap kopte Kai Verbeek de bal net over het Capelle-doel en bleef het dus 1-1. Vier minuten voor tijd de laatste wissel aan Naaldwijkse kant met Given Baven in het veld voor Carel Makobo. De spanning was – bij een 1-1 stand – in de slotfase te snijden. Ondanks de nodige hectiek bleef het bij 1-1 en kon Westlandia het punt koesteren en mee naar huis nemen.

Lees verder