4e Divisie B: Zwaarbevochten overwinning van FC ’s-Gravenzande op VOC

In de negende competitieronde was het Rotterdamse Volharding Olympia Combinatie de tegenstander van FC ’s-Gravenzande. VOC staat met negen punten op de achtste plaats, FC ’s-Gravenzande op een gedeelde derde plaats met veertien punten. VOC was de afgelopen jaren een regelmatige tegenstander van FC ’s-Gravenzande in oefenwedstrijden. In de strijd om de districtsbeker werd in 2014 verloren, het werd toen 0-2. VOC wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten en zal er ongetwijfeld alles aan doen om ook nu de volle buit mee te nemen, FC ’s-Gravenzande wil uiteraard de punten in eigen huis te houden om te proberen zich nog wat vaster in de kopgroep te nestelen.

Tekst: Jan Hoogenraad       |      Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande kampt nog steeds met een behoorlijk aantal blessures, Roy Vermolen, Tyler Mulder, Pascal Broch, Patrick Fonseca en Ardi Luijendijk moesten vanaf de zijlijn toekijken en was het toch weer wat puzzelen voor trainer Mike Jonk om de juiste opstelling te formeren. Maar uiteindelijk stonden er toch weer elf spelers in het veld in een poging de punten in eigen huis te houden.

In de eerste dertig minuten gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Uit een vrije trap was het voor VOC Wouter van der Loo die goed inschoot, maar doelman Jurrian Jouvenaar voorkwam een achterstand. Ook FC ’s-Gravenzande was gevaarlijk uit een vrije trap na bijna een half uur spelen. Roy van Beek schoot goed in, maar Sil van Ooijen kon net niet bij de bal komen. In eerste instantie ging de wedstrijd gelijk op, maar gaandeweg werd de thuisploeg sterker. Roy van Beek zag zijn inzet via de voet van een verdediger over de lat gaan en uit een hoekschop was het Stefan Bruijn die de bal kon inkoppen, maar werd weggewerkt door doelman Kristian van den Man. Vervolgens kwam de bal voor de voeten van Roy van Beek die vanaf de punt van de zestienmeter kon inschieten, maar de bal over zag gaan.

Na dik een half uur kwam FC ’s-Gravenzande op een verdiende voorsprong. Een verre ingooi van Rick Boers kwam bij Sil van Ooijen, die kon met links uithalen en de doelman kansloos laten: 1-0. Zes minuten later een prima actie van Frank Broos aan de linkerkant, hij leek op het doel af te stevenen, maar werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied door Kas Dullemans en de leidsman wees naar de stip. Wie anders dan Broos zelf nam deze penalty en zorgde voor de 2-0 voorsprong. Voor rust nog twee kansjes voor VOC. Ruben Monteiro Soares schoot eerst naast en een vrije trap van hem zag hij met moeite gestopt worden door Jurrian Jouvenaar.

In de tweede helft had FC ’s-Gravenzande niet heel veel meer in te brengen, al was er eerst nog wel een kansje voor Sil van Ooijen, maar die schoot de bal rakelings over de lat. Hierna een aantal mogelijkheden voor VOC om wat terug te doen. Bas van der Storm schoot naast en Ruben Monteiro Soares zag zijn inzet door de ’s-Gravenzandse doelman weggewerkt worden. Af en toe wist de thuisploeg wat onder de druk uit te komen, zo was er na een uur nog een poging van Roy van Beek, maar de VOC-doelman voorkwam een grotere voorsprong voor de thuisploeg. De druk van VOC nam steeds verder toe. Eerst stopte de prima keepende Jurrian Jouvenaar nog een inzet van Tom Kuil, maar in de 67e minuut kwam toch de aansluitende treffer. Bas van der Storm kopte de bal onhoudbaar binnen: 2-1. Er volgde een spannende slotfase waarbij het alle kanten op kon. Op aangeven van invaller Kilian Berkhout schoot Twan van Meerten in het zijnet en aan de andere kant was het in een onoverzichtelijke situatie voor het doel van de thuisploeg dat de bal via onderkant lat van de lijn werd weggewerkt door de ’s-Gravenzandse verdediging. De laatste kans diep in blessuretijd was voor de thuisploeg. De VOC-doelman ging ook mee naar voren, de aanval werd afgeslagen en had Angelo Zwirs nog de kans de bal in een leeg doel te schieten, maar viel uiteindelijk op het net over de lat.

Een zwaarbevochten zege voor FC ’s-Gravenzande, maar uiteindelijk bleven de punten in eigen huis en staat FC ’s-Gravenzande nu op een gedeelte tweede plaats, al heeft Zwaluwen door de afkeuring wel een wedstrijd minder gespeeld.

Lees verder