2e klasse D: sc Monster slaat na rust toe uit tegen Vitesse Delft

Vitesse Delft heeft de thuiswedstrijd tegen Sportclub Monster verloren. In een matige wedstrijd wonnen de bezoekers, door doelpunten in de tweede helft, met 1-3. Bij rust gaf het scorebord nog een 0-0 stand aan.

Tekst: Harold Koster      |        Foto’s: Moshe Amsalem

Beide teams hadden baat bij een overwinning. Daar leek het in de eerste helft echter nauwelijks op. Vitesse Delft begon weliswaar redelijk, wat een kopkans in de derde minuut opleverde, maar verder kon de eerste helft zo goed als schriftelijk afgedaan worden. sc Monster kwam zelden bij het doel van Vitesse Delft, terwijl de thuisploeg kort voor rust alleen nog gevaarlijk werd door een eigen inzet van de verdediging van sc Monster. Voor de gasten was keeper Jan-Willem Broch uiteindelijk degene, die redding bracht.

In de tweede helft werd het spel er niet veel beter op. Het aantal kansen was schaars en het spel bleef matig. Toch kwam sc Monster in de 56e minuut op voorsprong. Een voorzet van links werd bij de tweede paal door Youri Riepe, nota bene één van de kleinste spelers van de bezoekers, ingekopt: 0-1. Vitesse Delft moest in de achtervolging, maar daar kwam aanvankelijk niets van terecht. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat invaller Jurgen Warbout twee minuten later alleen op keeper Sven Bekking af mocht gaan. Hij schoot op een prachtige manier de 0-2 binnen.

Vitesse Delft-trainer Ronald Hes wisselde kort daarop. De ervaren en verse krachten Rick Burgering en Sjoerd van der Kolk kwamen in het veld en deze wissels wierpen gelijk hun vruchten af. Een vrij trap van Van der Kolk in de 69e minuut werd bij de tweede paal door Burgering binnengekopt: 1-2. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want de thuisploeg had nog ruim twintig minuten om de stand gelijk te trekken. sc Monster werkte aan dit scenario echter niet mee. Een dekkingsfout in de as van de verdediging bracht Kirill Slutsky in de 71e minuut vrij voor Bekking. De spits omspeelde de keeper en rondde beheerst af: 1-3.

In het vervolg kon Vitesse Delft geen potten meer breken. De ploeg probeerde het wel, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Oosterlaken was de ontlading bij sc Monster groot. De punten werden door de ploeg van trainer Marc Dijkhuizen meegenomen naar het Westland.

Lees verder