Vrouwen 3E-3G: Eerste winst Voorschoten’97 en KMD, ADO Den Haag 2 oppermachtig

Met een knappe zege op middenmoter DoCoS veroverde Voorschoten’97 de eerste punten van het seizoen in 3E. Het duel tussen hekkensluiters KMD en DSO in 3G werd een duidelijke prooi voor de ploeg uit Wateringen. ADO Den Haag 2 was een maatje te groot voor Sportclub Monster.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

DoCoS VR – Voorschoten’97 VR

In Leiden boekte Voorschoten’97 een prima overwinning op DoCoS. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord in de tweede helft. Kim Kooistra schoot Voorschoten’97 naar de overwinning.

3e klasse G

KMD VR – DSO VR

De thuisploeg startte nerveus aan de wedstrijd. De druk om te winnen was groot. KMD speelde vooral op de helft van DSO, maar kreeg bij een counter van de Zoetermeerse vrouwen een treffer om de oren. Danique van Lingen bracht DSO op een 0-1 voorsprong. KMD voerde de druk op en stond nog voor de rust met 2-1 voor. In de tweede helft kwam DSO er niet meer uit en kon KMD nog vijf keer het net vinden. Fleur Kiezeling (2x), Fleur Hofland, Kirsten van Egmond, Marit Nederpelt en Quinty Roerade (2x) namen de treffers van KMD voor hun rekening.

Zwaluwen Vlaardingen VR – DSVP VR2

In Vlaardingen verslikte DSVP VR2 zich in de thuisploeg. De club uit Pijnacker kreeg met 3-2 klop en leed haar eerste nederlaag van het seizoen.

Sportclub Monster VR – ADO Den Haag VR2

Op Sportpark Polanen kreeg de thuisploeg van trainer Hassan Amhayi (foto) flink klop van het tweede vrouwenteam van ADO Den Haag. Na de openingstreffer van de groengelen van Floortje Bol volgde al snel een doelpunt van Maira Boosman. Verdere treffers bleven de eerste helft uit. Na de thee waren de Haagse vrouwen goed op schot. Sacha Horsman, Sienna in ’t Veld (3x), Floortje Bol (2x) en Isa van Schaik zorgden voor een 0-9 overwinning.

Lyra VR – Berkel VR2

Lyra speelde een redelijk goede partij tegen Berkel. De vrouwen van trainer Denver Wittenaar kregen de eerste kans, maar het schot van Sam van der Hoeven ging hoog over. In de vijfde minuut opende Berkel VR2 de score uit een onnodig weggegeven corner. Lyra ging op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er na een minuut of twintig. Dione van Loenen werd diep gestuurd en ontving de bal in de het strafschopgebied. Een overtreding op Van Loenen leverde een strafschop op die werd benut door Marieke van Zweden. Lyra werd sterker, maar kreeg met een half uur op de klok na geklungel in de verdediging een treffer tegen: 1-2. Na de thee speelde Lyra sterker, maar kreeg een strafschop tegen waardoor de stand 1-3 werd. De thuisploeg nam meer risico, maar kon het net niet meer vinden. Lyra eindigde met tien spelers op het veld doordat Chimene Tetteroo met een knieblessure moest uitvallen.

 

Lees verder