Vrouwen 2B-2C: Forum Sport laat koploper struikelen, DSVP laat punten liggen

In Leidschendam boekte RKAVV haar tweede zege van het seizoen ten koste van Quick Boys. Forum Sport liet zich van haar beste kant zien met een zege op VVAC. DSVP kwam tegen IFC niet verder dan een gelijkspel. Ariston’80 wacht nog steeds op de eerste punten.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

RKAVV VR – Quick Boys VR

Op eigen veld bond RKAVV Quick Boys aan de zegekar. De puntloze ploeg uit de Bollenstreek werd naar een 2-1 nederlaag gespeeld. Na drie minuten spelen opende Michelle Hermis de score voor de thuisploeg. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft kwam Quick Boys op gelijke hoogte. RKAVV ging toch nog met een voorsprong de rust in na een eigen doelpunt van de Katwijkse vrouwen: 2-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

2e klasse C

SSS VR2 – SEP VR

In Klaaswaal was het eenrichtingsverkeer. De Delftse vrouwen waren voortdurend in de aanval, maar waren niet in staat om de bal het doel in te werken. Coach Gragory Dasburg (foto) van SEP zag het duel tegen de laagvlieger eindigen in 0-0.

Forum Sport VR – VVAC VR

In een aantrekkelijk duel met twee voetballende ploegen won Forum Sport met 2-0 van koploper VVAC. De Voorburgse ploeg kwam op eigen veld uitstekend voor de dag en zette de tegenstander goed vast. Beide ploegen vielen aan, maar creëerden niet echt kansen. Uit een benutte strafschop brak Eline Hoogteijling het duel in de 29e minuut open: 1-0. Het duel ging verder in een hoog tempo en Forum Sport kwam vlak voor rust op 2-0. Uit de omschakeling werd Ginger Wouters met een steekbal weggestuurd. Zij kwam alleen voor de keepster te staan en faalde niet. In de tweede helft verdedigde de thuisploeg de voorsprong zakelijk en kwam goed weg na een gevaarlijke hoekschop van VVAC. Ook Forum Sport kreeg haar kansen, maar de stand bleef 2-0.

IFC VR – DSVP VR

De bezoeksters uit Pijnacker kwamen al na twee minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Geena Toussaint. Dit leek de voorbode voor een goed resultaat, maar niets was minder waar. Ondanks diverse kansen bleef het lang 0-1. Dik in de blessuretijd kwam IFC toch nog op gelijke hoogte: 1-1.

Kloetinge VR – Ariston’80 VR

Binnen een minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong. Kloetinge domineerde de eerste helft en kreeg flink wat kansen. De studentes kregen ook twee mogelijkheden om te scoren, maar in de stand kwam geen verandering. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ariston’80 verdedigde en loerde op de counter. Kloetinge voerde de score op naar 3-0, voordat Anique Roubos de 3-1 op het bord kon brengen. Na de 4-1 van Kloetinge bepaalde Marina Dielen de eindstand op 4-2.

 

 

Lees verder