O23 3D/3E: FC Skillz haalt uit bij TAC’90, HVV kan Verburch niet stoppen

De strijd om de eerste plaats in 3D lijkt te gaan tussen FC Skillz en Rijnsburgse Boys. De Haagse ploeg was een maatje te groot voor TAC’90. Rijnsburgse Boys versloeg VVSB. HVV kreeg klop van Verburch. FC Zoetermeer hield in poule E een punt over aan de strijd met VOC.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie D

HVV O23 – Verburch O23

De Poeldjkers namen tot twee keer toe een voorsprong op De Diepput door doelpunten van Anton Melinceanu en Jamil Tahiri. HVV kon in beide gevallen weer op gelijke hoogte komen. Na de 2-3 van Daniël Verseput was HVV niet meer in staat om de gelijkmaker te produceren. Lucio Duivestein gooide het duel namens Verburch definitief op slot: 2-4.

TAC’90 O23 – FC Skillz O23

FC Skillz verdedigde haar koppositie met verve tegen TAC’90. In de eerste helft liep FC Skillz weg naar een 0-2 voorsprong. Op aangeven van Jason Omoyuri opende Sayfedinne Douiri de score. Daarna zorgde Abdesammie el Bouzrouti met een geweldige solo voor de 0-2. In de tweede helft eiste Kevin Adebesin (foto) een hoofdrol op door een zuivere hattrick te scoren: 0-5. In de zeventigste minuut kon TAC’90 via Abdel Osrouti nog iets terug doen. TAC’90 kreeg nog een strafschop, maar kon doelman Joey Heeneman niet passeren. Het laatste woord was voor Amiar Attas die de eindstand op 1-6 bepaalde.

Wilhelmus O23 – FC ’s Gravenzande O23

De Westlandse formatie van trainer Day van Vliet begon sterk aan het duel en kwam door een treffer van Rick Keereweer op aangeven van Nitesh Changoer op 0-1. Changoer verzuimde in de 25e minuut de 0-2 uit een strafschop aan te tekenen. Die fout werd tien minuten in de tweede helft hersteld door Changoer, die alsnog voor de 0-2 zorgde op aangeven van Tim Rolff. Wilhelmus kwam na zeventig minuten terug in het duel dankzij een treffer van Mustafa Acer. Wilhelmus probeerde druk te zetten, maar kreeg in de slotfase twee counters om de oren. Changoer en Rolff tekenden voor de 1-4 eindstand.

3e divisie E

Sparta (av) O23 – RKDEO O23  

In een gelijk opgaande eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren. RKDEO was na de rust meer aan de bal en probeerde te scoren. Door blessures moest RKDEO wisselen en kwam al snel op een 1-0 achterstand. Kort daarna viel uit een hoekschop ook de 2-0. Door een treffer van Anthony Ramares kwam RKDEO nog wel terug tot 2-1 en ging op zoek naar de gelijkmaker. De 2-2 bleef uit en RKDEO moest met een 2-1 nederlaag genoegen nemen.

FC Zoetermeer O23 – VOC O23

In Rokkeveen keek FC Zoetermeer bij rust tegen een 0-1 achterstand aan en zag na de doelwisseling VOC voor een tweede keer scoren. Het team van trainer Ferdy Macnack nam het heft in handen en kon alsnog een punt redden. Olaf Schrijvers zorgde voor een 1-2 stand en Matthijs Kos had het laatste woord namens FC Zoetermeer: 2-2.

 

 

Lees verder