O23 1B: HBS verspeelt koppositie, knappe zege voor Westlandia

In de eerste divisie B deed HBS slechte zaken door in een doelpuntrijk duel onderuit te gaan bij UNA. Westlandia kwam een stuk beter voor de dag met een uitzege bij ASWH. De ploeg van trainer Christiaan van Dam (foto) kwam met een 2-4 zege thuis.

Tekst: Roland van der Linden

ASWH O23 – Westlandia O23

De Naaldwijkers hadden de beste start in het uitduel bij ASWH. Door treffers van Pascal de Zwart en Ismael Affelah nam Westlandia een 0-2 voorsprong. Uit een strafschop scoorde de thuisclub de aansluitingstreffer en was de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Nog voor de hervatting zorgde Stijn van Os de 1-3. In de tweede helft mocht ASWH opnieuw aanleggen voor een strafschop en opnieuw leverde de elfmetertrap een treffer op: 2-3. Het laatste woord was van Kaan Uguz die net voor het eindsignaal voor de 2-4 eindstand zorgde.

UNA O23 – HBS O23

Al na 47 seconden keek HBS tegen een achterstand aan. Een voorzet van links werd bij de tweede paal ingekopt. HBS pakte daarna de regie over de wedstrijd en kon vijf minuten later uit een geweldige voorzet van Mica Knoester de 1-1 aantekenen. Stan van Dijk kon de gelijkmaker binnenlopen: 1-1. In de tiende minuut kopte Mathisse Tjin de 1-2 binnen vanuit een hoekschop. De vreugde was van korte duur. Acht minuten later was UNA trefzeker uit een strafschop. Kai van Heusden bracht HBS opnieuw op voorsprong uit een vrije trap en met de 2-3 op het bord gingen de ploegen de rust in.

HBS kwam goed uit de rust met direct een grote kans voor Stan van Dijk, maar zijn poging ging net naast. Hierna veranderde het spelbeeld. UNA slaagde erin om veel kansen te creëren en de 2-3 stand om te draaien naar 4-3 voorsprong. Hierna kreeg HBS nog twee grote kansen op de aansluitingstreffer. De goal viel uiteindelijk aan de andere kant: 5-3.

Lees verder