O23 2A-2B: VELO langs sv Den Hoorn en pakt koppositie, knappe zege Forum Sport

In 2A kreeg RKAVV in een doelpuntrijk duel klop van koploper Kampong. VELO won het topduel van sv Den Hoorn en is door het puntverlies van TOGB in de wedstrijd met XerxesDZB ook de lijstaanvoerder in 2B. Graaf Willem II VAC hield tegen Quick de punten in eigen huis.

Tekst: Roland van der Linden

2e divisie A

Kampong O23 – RKAVV O23

In Utrecht kon RKAVV niet voor een verrassing zorgen. De Leidschendamse formatie kreeg van de koploper met 5-2 klop. RKAVV staat na de nederlaag op een vierde positie.

2e divisie B

sv Den Hoorn O23 – VELO O23

In de belangrijke derby stond de 1-0 al snel op het bord. Guy van Wely opende de score voor sv Den Hoorn, dat in het eerste kwartier het betere van het spel had. Daarna nam VELO het over en er werd van beide kanten goed gevoetbald. Vijf minuten voor de rust scoorde Ryan Korsuize (foto) de verdiende gelijkmaker: 1-1. Nog voor het rustsignaal belandde een inzet van Bram Zwinkels (VELO) op de paal. In de tweede helft zette VELO sv Den Hoorn gelijk onder druk. De ploeg van Ramon van Rijn was dominant. Na een goede aanval viel de 1-2. Goed doorzetten leverde Jari de Letter een treffer op. VELO bleef heel goed door voetballen. De 1-3 was er eentje om in te lijsten. Na een goede actie en voorzet van Tim Baggerman kopte Merlan Donders schitterend binnen. sv Den Hoorn kwam via Kayzhe van Es terug tot 2-3 en kreeg hoop op een goed resultaat. Kansen waren er aan beide kanten, maar de stand bleef 2-3.

Graaf Willem II VAC O23 – Quick (H) O23

Debutant Graaf Willem II VAC pakte haar tweede overwinning van het seizoen, maar bivakkeert nog steeds op de laatste plaats. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Minne Feenstra bracht halverwege het tweede bedrijf de 1-0 op het bord op aangeven van Ashyandro Holder. In de zeventigste minuut kwam Quick langszij, maar nog geen tien minuten later had Graaf Willem II VAC alweer de leiding in het duel. Stijn Klunhaar rondde een bal van Hugo Smeets goed af: 2-1. Quick kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar verzuimde een strafschop in de slotfase te benutten.

Forum Sport O23 – Spijkenisse O23

De Voorburgers speelden een sterke eerste helft en gaven niets weg door een goede organisatie. De mannen van trainer Rodny Caster konden zelf ook weinig kansen creëren. Na de hervatting kon Forum Sport de goede lijn doorzetten. Jop Postmus schoot in de 56e minuut met een mooi afstandsschot de 1-0 in binnen. Forum Sport bleef sterk spelen met goede controlerender middenvelders Aron Adansi en Anass Azahroui. Met nog een kwartier te gaan bracht Ayoub El Yaagoubi de verdiende 2-0 op het bord. De thuisploeg kwam daarna niet meer in de problemen.

 

 

Lees verder