RVC Celeritas eert vrijwilligers als dank voor onmisbare inzet

Ruim dertig vrijwilligers werden vrijdagavond in de kantine van RVC Celeritas door het bestuur in het zonnetje gezet. Op deze manier wilde de zowel binnen als buiten het veld problemen kennende vierdeklasser haar waardering uitspreken voor al het werk van de (jeugd)trainers, administratief personeel, schoonmakers en overige vrijwilligers die bij nacht en ontij klaar staan voor hún Celeritas.

Tekst: Peter Petit

Drijvende kracht achter de organisatie van deze bijeenkomst was Hans Boutens, die de van oorsprong Haagse vereniging in diverse functies, algemeen voorzitter, jeugdtrainer, jeugdcoördinator en laatstelijk nog als jeugdvoorzitter, diende. Hij had het de afgelopen weken maar druk met het uitnodigen van de onmisbare vrijwilligers van zijn vereniging, maar moest tot zijn spijt constateren, dat bijna de helft van het vrijwilligerskorps geen gehoor gaf aan de uitnodiging of simpelweg niet reageerde.

Bijzonder was ook de aanwezigheid van Paul Canninga, al jarenlang wedstrijdsecretaris, destijds reeds bij RVC de roemruchte voorganger van Celeritas en met een hart voor het sportpark Prinses Irene. Canninga, lid van verdienste van de KNVB, is één van de weinige RVC-ers die de overstap naar Celeritas hebben gemaakt. Het vermelden van de letters RVC vóór de naam van Celeritas, heeft wat dat betreft geen positief effect gehad, moest Boutens vrijdagavond tot zijn spijt constateren. Canninga moet zich vanwege fysiek ongemak met een rollator voortbewegen, doet zijn secretariaatswerk dan ook vanaf ‘afstand’, maar werd vrijdagavond keurig door voorzitter Cees Kouwenhoven thuis in Mariahoeve opgehaald, zodat hij toch nog kon genieten van een zeer geslaagde avond, mede vanwege de lekkere hapjes en drankjes uit de koker van de keukenbrigade.

Verrassing

Bij het verlaten van de kantine lag er voor alle vrijwilligers een bloemetje klaar alsmede een verrassing van de gemeente Rijswijk bestaande uit een VVV Cadeaukaart met een boodschap van wethouder Gijs van Malsen (welzijn) van de gemeente Rijswijk: ,,Zonder jouw vrijwillige inzet zou Rijswijk stil komen te staan”. Al met al een geanimeerde avond waarin RVC Celeritas liet zien dat het ook op positieve wijze in het nieuws kan komen.

Lees verder