Zondagvoetbal: Voorschoten’97 gelijk, vrouwen RKDEO langs Hoogland 2

Voorschoten’97 kwam op Sportpark Adegeest niet verder dan een gelijkspel tegen TOG en miste daardoor de kans om de tegenstander te passeren op de ranglijst. RKDEO Vrouwen 1 draait nog steeds goed mee in de top na de zege op Hoogland 2. De vrouwen van Taurus gingen voor de vijfde keer op rij onderuit. Nu was Zwanenburg te sterk voor de club uit Delft.

Tekst: Roland van der Linden

Zondag 4e klasse C

Voorschoten’97 – TOG

In de eerste helft speelde Voorschoten’97 sterk in de formatie en kon de tegenstander uit Amsterdam niet het juiste antwoord vinden. Het verzilveren van de kansen was het grootste manco voor de thuisploeg. In de 44e minuut gaf de prima debuterende JO19-speler Tommie Friedhof een prachtige assist, die Justin Aschman koelbloedig afrondde. Door blessures kwam er vijf minuten blessuretijd bij in de eerste helft. TOG profiteerde in die periode van een grote misser van keeper Jeroen Vlak: 1-1. In tweede helft kon Voorschoten’97 niet meer overtuigen en eindigde het duel terecht in een 1-1 gelijkspel.

Vrouwen 3e klasse B

Zwanenburg – Taurus

In het kelderduel met Zwanenburg kon Taurus geen vuist maken. De Delftse studentes moesten met 3-1 hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Het was de eerste overwinning van Zwanenburg, waardoor Taurus nu de enige ploeg is die nog zonder punten is.

RKDEO – Hoogland 2

De Nootdorpse vrouwen openden in de elfde minuut de score dankzij een treffer van Estrella Caffa (foto). Acht minuten later was het opnieuw raak voor RKDEO. Nu was Ginger van der Voort trefzeker. Met de 2-0 op het scorebord werd ook de rust bereikt. In het tweede bedrijf gooide Larissa Zoutman het duel definitief op slot. Zij kopte uit een hoekschop de bal hard in het doel: 3-0.

Lees verder