3e Divisie: Quick en Unitas krijgen beide wat ze verdienen: één punt

Nu de herfst is ingetreden en de klok een uur is verzet, bleek dat niet alleen het weer slecht was. Op het veld in Gorinchem mocht de hekkensluiter het opnemen tegen Quick, dat net boven de streep staat. Vooraf zullen beide teams vast met de beste bedoelingen de wedstrijd in zijn gegaan, maar de weinige toeschouwers zagen een matige wedstrijd, die ook geen winnaar verdiende.

Tekst: Marcel de Kler

Toch was het begin van de Haantjes uitmuntend. Al binnen de minuut mocht de Haagse ploeg juichen, toen Enzo Huntink (foto) een strakke voorzet bij de eerste paal kon binnenglijden voor de 0-1. Met recht een droomstart, maar Quick kon hierna niet echt doorpakken. Beide teams waren toch een beetje zoekende en dat het spel onzuiver was, hielp dan niet echt mee. Het spel golfde hierdoor wel op en neer, maar Quick kon nimmer in haar gewenste combinatievoetbal komen.

Afzien

Ook Unitas was niet bij machte om tot kansen te komen en hierdoor was het afzien voor de toeschouwers. Een zeer matig niveau en dan ook nog geen kansen om je warm te maken. Zo leek de wedstrijd wel voort te kabbelen op een laag tempo en was het dan ook geen verrassing dat de 0-1 stand bij de rust nog altijd op het scorebord pronkte. Tijd voor de trainers om in te grijpen, maar of dat echt gelukt was, zou niet echt duidelijk worden in de tweede helft.

Quick wilde wel, maar bleef te slordig in balbezit en ook de gastheren konden eigenlijk weinig gevaar stichten voor het Quick-doel. Zo was het spelbeeld dus grotendeels hetzelfde als voor de rust. Met dan wel een verschil dat de thuisploeg tot scoren zou komen. Uit een hoekschop na een uur spelen kon de bal binnengewerkt worden en zo was de stand weer in evenwicht: 1-1.

Rood

Niet lang hierna kwam Unitas er weer zeer gevaarlijk uit en kon de spits van de gastheren alleen richting het Quick-doel. Steyn Wijsman trok licht aan de noodrem en hierdoor bleef het bij een vrije trap voor Unitas op een meter of twintig van het Haagse doel, maar het leverde Wijsman ook een terechte rode kaart op. In ondertal was het voor de jonge Haantjes nu vooral zaak om de boel gesloten te houden en dit lukte prima. Unitas bleek niet in staat om met een man meer gevaar te stichten voor het Quick-doel en ook de Haantjes konden niet meer voor gevaar zorgen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en hiermee kregen beide teams wat ze verdienden. Deze slechte wedstrijd verdiende geen winnaar en die kwam er dus ook niet. Bij Quick is het duidelijk dat het beter kan en dat zal volgende week moeten blijken als Groene Ster op bezoek komt op Nieuw Hanenburg en het andermaal een wedstrijd in de staart van de ranglijst betreft.

Lees verder