Zaalvoetbal: FC Westland komt tweede helft op stoom bij Bristol Team

De zaalvoetballers van FC Westland hebben op bezoek bij Bristol Team in Bergen op Zoom uitgehaald met een 2-9 overwinning. Na een 1-1 ruststand zetten de Westlanders na de pauze de puntjes op de “i” en voegde opnieuw een overwinning toe aan de ongeslagen status in de eerste divisie.

Tekst: Peter Botman

De ploeg van James Dhanai had in het grootste deel van de eerste helft de overhand in de wedstrijd, wat uiteindelijk leidde tot de 0-1 door Jabrane El Youssefi na een prachtige zaalvoetbalaanval. Net voor rust verloor FC Westland even de controle wat leidde tot de 1-1 van Jawad Bouttaouiane, waarna keeper Barry Botman erger voorkwam voor de Westlanders.

Dynamiek

In de rust hamerden coach James Dhanai en assistent-coach Alamai Attal Haoui op de dynamiek in de aanval. Het trainersduo vond FC Westland te statisch en vond ook dat er dodelijker moest worden omgegaan met de kansen. De mannen van FC Westland gaven hier gehoor aan en Bristol Team had in de tweede helft haar handen vol aan de Westlanders. Het publiek in Bergen op Zoom werd getrakteerd op mooie combinaties en doeltreffende counters wat leidde tot een 1-9 voorsprong voor FC Westland met nog vier minuten op de klok. Waar FC Westland dacht aan de tiende goal, moest de ondertussen in het veld gekomen keeper Houdayfa Boutasgount meerdere malen redding brengen. Helaas wist uiteindelijk toch Rachid Achabar van Bristol Team de eindscore op 2-9 te bepalen, al maakte dat de sfeer bij de Westlanders na afloop er niet minder om.

Doelpunten

De doelpunten aan Westlandse zijde werden gemaakt door Jabrane El Youssefi, Annouar Attal Haoui (archieffoto) en Rafik El Osrouti (allen 2x). De overige drie treffers werden verdeeld onder Mo Maatoug, Mouhsine El Arnouki en Mounir Faloun.

De komende twee weken worden uitdagend voor FC Westland. Komende vrijdag 3 november komt de ongeslagen Eredivisionist VNS United voor de beker op bezoek en een week later komt titelconcurrent ZVG Cagemax naar sporthal Hoge Veld. De aftrap van beide wedstrijden is om 21.30 uur.

Lees verder