Zaalvoetbaloverzicht: Zuid West DH en Multicult gelijk, Stanga nipt langs Tutor

Ook vorige week was er een beperkt programma. De KNVB was vergeten een bekerprogramma in te plannen.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e Divisie B

Bristol Team – FC Westland

In sporthal De Boulevard in Bergen op Zoom was FC Westland duidelijk de betere ploeg. Het team van coach James Dhanai won, na een ruststand van 1-1, met 2–9. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

HBSS – zvv Den Haag

In de nieuwe thuisbasis van HBSS, Sportcomplex Aquacapelle in Capelle, moest zvv Den Haag – de equipe van coach Jeroen Bloemaert – zich gewonnen geven met een verlies van 8-6. Namens zvv Den Haag scoorden Djamel Boerstra (3x), Anas el Jaouhari, Farid el Hammouchi en Firat Kuskan (allen eenmaal).

Er waren deze week op last van de KNVB twee duels uit het programma gehaald: GZV Watergras – OACN Boys, vanwege een kopstoot van één van de spelers van GZV Watergras bij de vorige week gespeelde wedstrijd tegen zvv Den Haag en de wedstrijd ZVG Cagemax – JCK/AISO, vanwege het eerder tweemaal niet opkomen van JCK/AISO.

Topklasse B

Zuid West DH – Multicult

Normaal gesproken zou gesproken kunnen worden over een heuse derby, maar de zaalvoetballers van Zuid West DH spelen hun thuiswedstrijden niet meer in Den Haag maar tegenwoordig in de Leidse sporthal De Zijl. Multicult begon niet zo goed aan de wedstrijd, mede doordat de ploeg uit Den Haag twee wissels miste. Zuid West DH was een stuk scherper in het begin. Na een doelpunt van Mohammed Matoug (1–0) moest de knop om bij Multicult. Het wist ook gelijk te komen na een fraaie actie van Ayoub Loukili, die zijn debuut maakte voor Multicult. Hij is naar Multicult gehaald als versterking voorin na het spelen van goede duels bij sc Feyenoord JO19-1.

Multicult kwam via twee doelpunten van Arda Hoşgül op voorsprong, maar Mohammed Matoug van Zuid West DH wist toch iets terug te doen: 3-2. Met nog geen vijf minuten te spelen scoorde Multicult 4–2 door een ingestuurde vrije trap van Ali Yildiz op Ayoub Loukili. Multicult bleef kansen creëren maar de bal ging er niet meer in. Zuid West DH kwam zelfs, via doelpuntenmakers Soufyan Zoulali en aanvoerder Abdellah Zoulali, langszij: 4-4. De gelijkmaker werd tien seconden voor het eindsignaal van scheidsrechter Osman Unsun gescoord.

Tutor – Stanga

Beide ploegen speelden vorig seizoen nog in de Hoofdklasse, Stanga als overtuigende kampioen en Tutor via nacompetitie, dat uiteindelijk profiteerde van de vreemde situaties bij Futsal Rotterdam en zvv Den Haag. Tutor kwam hogerop Lucky Looser. Vorige seizoen won de Haagse ploeg met ruime cijfers. Dit seizoen, een klasse hoger, startte Stanga niet goed en dat geldt ook voor Tutor. In een zeer spannend duel werd er om en om gescoord door de teams van de coaches Nuno Pereira (Tutor) en Steven Poeran (Stanga).

Het publiek kon genieten van een spannende wedstrijd. De bezoekers wonnen, na een ruststand van 2-1, in de laatste seconde van de wedstrijd met 5–6. Namens Tutor scoorden aanvoerder Erik Geerts (1-0), Goncale Mealha (2-1), Carel Nguy (3-4), Ingmar Boshuizen (4-4), Kenji Flores (5-4) en voor Stanga mikten Jeffrey Ramkisoen (1-1), aanvoerder John Poeran (2-2), Rico Kogeldans (2-3 en 5-6), Vikash Dharampal (2-4) en Roger Smees (5-5) raak.

Eredivisie vrouwen

zvv Den Haag – Drs Vijfje

zvv Den Haag Vrouwen kon het net van Drs. Vijfje niet vinden. Pas in de laatste minuten scoorde aanvoerster Priscilla de Vos tweemaal. Maar de bezoeksters Groningen hadden eerder in de wedstrijd al zesmaal gescoord: 2-6. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.

Lees verder