Magistrale goal van oud-ADO jeugdspeler Joshua Zirkzee niet genoeg voor zege FC Bologna

Een vroege treffer van ADO Den Haag-jeugdexponent Joshua Zirkzee (foto) in de derde minuut was voor zijn huidige team FC Bologna niet voldoende voor de winst tegen het lager in de Serie A geplaatste Sassuolo. Bologna kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar zag nog wel een doelpunt van Zirkzee (22) wegens buitenspel afgekeurd worden. Na afloop toonde Zirkzee zich verheugd over zijn doelpunt, maar overheerste bij hem toch wel een zuur gevoel niet verder te zijn gekomen dan een gelijkspel.

Tekst: Peter Petit

Schiedammer Zirkzee, in de periode tussen 2013 en 2016 actief bij de jeugd van ADO Den Haag, scoorde tegen Sassuolo zijn vierde doelpunt in een officiële wedstrijd van dit seizoen bij de club die hem in de zomer van 2022 aantrok. Het doelpunt van Zirkzee kwam na een weergaloze controle en dito dribbel. Voor zijn team de terugreis naar Bologna aanvaardde had de oud-speler van Feyenoord (jeugd), Bayern München, Parma en Anderlecht, nog even tijd om terug te kijken op de wedstrijd tegen het team uit de provincie Modena.

Pech

,,Wij zijn goed aan de wedstrijd begonnen, met mijn doelpunt in de derde minuut na ik een perfecte assist van Michel Aebischer. Ik ben blij dat ik heb gescoord, maar had liever drie punten mee teruggenomen naar Bologna. Scoren is een geweldig gevoel, maar het winnen als team is nog beter. Maar Sassuolo is een goede ploeg en vandaag zijn ze erin geslaagd ons problemen te bezorgen, vooral in de tweede helft, dus ik ben blij dat wij kunnen zeggen dat dit een goed punt is. Vandaag hadden wij op bepaalde momenten pech, zoals bij mijn buitenspeldoelpunt, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder