SVO Buytenpark trapt succesvol af met Onder 23-team

SVO Buytenpark is deze week gestart met een O23-team. Een mijlpaal voor de Zoetermeerse club, waarbij de club jonge, talentvolle en goede voetballers actief ondersteunt in de overgang naar het seniorenvoetbal en het eerste eftal. Het streven van de club is op regelmatige basis met elkaar te trainen en dit seizoen circa vier wedstrijden te spelen.

,,Wij zullen dit seizoen nog niet in de competitie uitkomen. Dit is een proces dat we stap voor stap en zorgvuldig zullen doorlopen’’, aldus Ger Fens (foto), Technisch Coördinator bij de club. Fens verder: ,,We hebben vanuit de club alle spelers die op dit moment in aanmerking komen gevraagd of zij bereid zijn om mee te doen met dit project. Dit zijn onder andere spelers uit de JO17-1, JO19-1, de overige seniorenteams en ons eerste elftal. Binnen de club loopt echt wel wat talent rond en iedereen die wij benaderd hebben was dan ook bereid hieraan mee te werken. Het enthousiasme is groot, zowel bij de spelers als de technische staf.”

Jasper van Viegen

Ook Jasper van Viegen, coach van het team en tevens coördinator bovenbouw bij SVO Buytenpark is enthousiast: ,,We zijn gestart met een samengestelde groep van ongeveer dertig spelers in de leeftijd van 14 tot 22 jaar. Afgelopen zaterdag hebben we met de spelers en technische staf een volledige trainingsdag gehad met een ochtendprogramma, heerlijke lunch en middagprogramma. Dinsdag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen BSC’68 O23-1 (4-2 winst). BSC‘68 speelt in de Vierde Divisie en al langere tijd samen. Wat mij de afgelopen week in positieve zin opviel was het enthousiasme, de beleving en de positieve coaching. Dit smaakt naar meer’’, aldus Van Viegen.

Remo Oudshoorn, Hoofd Jeugd Opleiding bij SVO Buytenpark sluit af: ,,Voor de club een uitstekende week en ik sluit mij helemaal aan bij de ideeën en bevindingen van Ger en Jasper. Wat ik nog wel wil toevoegen is dat ook de organisatie en randvoorwaarden rondom dit O23 team nu al fantastisch geregeld zijn. De technische staf met Jasper van Viegen, Jerry Mussche (JO17-1), Tim Wigchers (JO19-1), scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, verzorging, de materialen en een mooi tenue wat ten goede komt aan de uitstraling van de hele organisatie. Iets waar de club trots op kan zijn.”

Lees verder