‘Opmerkelijk nieuws op en rond de velden’

Weer een volledig competitieweekend. Haaglanden Voetbal kijkt nog even terug op opmerkelijke zaken op en rond de velden het afgelopen weekend.

Switch

André Wetzel verkast uiterlijk per 1 december van HVV naar HBS. Bij HVV heeft Mike de Geer het roer overgenomen als hoofdtrainer. Wetzel gaat dan bij HBS (zodra HVV een andere assistent heeft gevonden) aan de slag bij HBS als assistent van Ekrem Kahya. De club waar hij eerder hoofdtrainer was.

Belangrijke rol voor negentienjarige

Bij Forum Sport speelde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Voorschoten’97 de pas negentienjarige Sven Koppenol een belangrijke rol. Nog niet helemaal fit na een blessure kon hij ook niet de wedstrijd helemaal uitspelen. Toch was Koppenol in de met 4-1 gewonnen wedstrijd goed voor een hattrick.

Sven Koppenol

Doelpunt en rood

Sven van Noppen van RKDEO scoorde zaterdag voor RKDEO, uit tegen Valken’68, het eerste doelpunt. Verderop in het duel liep hij tegen een rode kaart aan. Trainer Wesley Epskamp was het wat dat betreft niet met de scheidsrechter eens en kondigde al aan in beroep te gaan als er een straf volgt voor zijn speler. Door die rode kaart, moest Epskamp zijn formatie wat omgooien. En dus moest hij sommige spelers wat nadrukkelijker uitleggen wat de bedoeling was.

Wesley Epskamp

Verkleedpartij op het veld

Nogmaals het duel tussen Valken’68 en RKDEO met een verkleedpartij op het veld. Normaal gesproken speelt RKDEO in wit shirt en rode broek en hebben de meeste spelers een rode sliding-broek onder hun voetbalbroek zitten. Bij uitwedstrijden speelt RKDEO in het blauw. Sommige spelers hebben geen blauwe sliding-broek en dragen altijd een rode sliding broek. Na ongeveer vijf minuten spelen moest Youni de Bruin van scheidsrechter Schuurmans alsnog zijn rode sliding broek uittrekken omdat Valken’68 ook een rode broek aan heeft. De Bruin deed de verkleedpartij maar op het veld.

Politie

Wat je natuurlijk nooit wilt hebben, is politie op het veld. Helaas was het zaterdag na afloop bij Wippolder-FC Boshuizen wel nodig. Bij het verlaten van het veld ontstond er commotie. Quinten Hellemons kreeg daarbij ook een rode kaart. Direct na het eindsignaal ging het mis toen spelers van LFC de confrontatie met het thuispubliek opzochten. Van LFC-zijde werd nog getracht de gemoederen te bedaren, maar het liep toch uit op wat incidenten. De politie kwam ter plaatse en wist de rust te doen wederkeren.

Straf in zaal, ook niet spelen op veld

DHC kon zaterdag geen beroep doen op Brahim Karoumi bij de uitwedstrijd tegen HBSS. Hij was namelijk onlangs betrokken bij een incident in de zaal bij zijn club zvv Den Haag. Als gevolg daarvan heeft de KNVB hem voorlopig een maand geschorst en dat betekent dan, dat je ook niet op het veld actief mag zijn. En dat betekende puzzelen voor de technische staf van DHC, omdat ook speler Joey Klijn niet op het wedstrijdformulier kwam, omdat hij te laat verscheen op het verzamelpunt.

Joey Klijn

Ambulance

Duindorp sv won wel met 3-0 van PGS/Vogel, maar raakte Fransesco Fens, die eerder een doelpunt had gemaakt, wel kwijt. Hij werd per ambulance afgevoerd richting ziekenhuis. Hij liep waarschijnlijk een hersenschudding op bij een duel. Duindorp sv koos ervoor om de wedstrijd ‘gewoon’ uit te spelen.

Eerbetoon

Full Speed had een bewogen week achter de rug met het overlijden van penningmeester Jurgen van Dorp. De Delftse club heeft op waardige wijze aandacht besteed rond de wedstrijd aan het overlijden van haar penningmeester en dat leverde ook de nodige emotie op.

Doelman Reinder Pul legt bloemen

Man of the match

Nick Broekhuizen was vorig seizoen nog actief bij ADO Den Haag. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Quick Boys. Daar was hij zaterdag de ‘man of the match’ tegen FC Lisse. Het leverde hem een dinercheque op.

Bal wordt afgeleverd

Vlak voor de aftrap van de interland tussen de Oranje Leeuwinnen en Schotland werd afgelopen week de wedstrijdbal op een bijzondere manier afgeleverd bij de scheidserchter: via een mini VW-busje…….

 

 

Lees verder