Oud-ADO speler Raily Ignacio na gelijkspel AFC tegen Rijnsburgse Boys: ,,Ik heb een speciale band met ‘de uien’” 

Raily Ignacio (foto), een speler met een regionaal verleden bij HMSH, Westlandia en (Jong) ADO Den Haag, sinds 2018 uitkomend in de Tweede Divisie bij het hoofdstedelijke AFC, scoorde afgelopen zaterdag weer eens tegen één van zijn oude clubs, Rijnsburgse Boys. De Nederlands-Curacoase speler, inmiddels 36, scoort graag tegen de ploeg waar hij zulke goede herinnering aan heeft.

Tekst: Peter Petit

Vijf jaar geleden nog was hij driemaal productief tegen de Rijnsburgers en ook afgelopen zaterdag wist de Hagenaar het net te vinden. Zijn doelpunt was niet genoeg om de dit seizoen met een negende plek op de ranglijst nog flink tegenvallende AFC-ers aan de winst te helpen na de te makkelijk weggeven gelijkmaker van Rijnsburg speler Roderick Gielisse (oud-ADO, oud-Sparta). Ignacio erkent dat ‘the Reds’ momenteel niet in goeden doen zijn. Na het gelijkspel tegen Rijnsburgse Boy groeit de achterstand van AFC op het leidende trio Spakenburg, Quick Boys en De Treffers met twee punten.

Respect

Hoewel Ignacio baalde van het gelijke spel op sportpark Middelmors, keek hij na afloop van het duel toch met plezier terug op het treffen tegen Rijnsburgse Boys, de ploeg waar hij van 2013 tot 2016 voor uitkwam. Ignacio: ,,Ik heb een speciale band met ‘de uien’, ik heb hier met veel plezier gevoetbald, het is een mooie club waar ik heel veel respect voor heb, hoe ze me destijds hebben opgevangen, geintjes met mij hebben gemaakt, typisch Rijnsburgse Boys.”

Haags

Het treffen in Rijnsburg had overigens een hoog ‘Haags’ gehalte: naast Roderick Gielisse en Deleno Asante (ex-Quick) bij Rijnsburges Boys, stonden bij Amsterdamse Football Club oud-regiospelers Robin van der Meer (2007-2014 Haaglandia jeugd/ADO jeugd), Cody Claver,(ex-Quick) en Splinter de Mooy, de Hagenaar die tot 2021 onder contract stond bij Feyenoord, maar uiteindelijk koos voor een opleiding geneeskunde, op het veld.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder