Bekervoetbal: ADO Den Haag na moeizame winst op vv Noordwijk naar volgende bekerronde

ADO Den Haag heeft het aan de Duinwetering niet cadeau gekregen tegen Tweede Divisionist Noordwijk. De ploeg van Kalezic kwam door een vroege treffer van Jort van der Sande wel aan de leiding, raakte vervolgens Gennaro Nigro kwijt na een rode kaart en stond na rust lange tijd met de rug tegen de muur. vv Noordwijk raakte tweemaal de paal, mag zag ADO Den Haag toch winnen en zich plaatsen voor de volgende bekerronde.

Tekst: Ton Beije         |       Foto’s: Eric de Wit

Trainer Darije Kalezic liet in de basis starten doelman Tim Coremans, Daryl Werker, Gennaro Nigro, Malik Sellouki en Joël Ideho. Amir Absalem stond aanvankelijk in de opstelling, maar op zijn plek startte als linksback toch Nigro, al zou het duel voor hem een onprettig verloop hebben.

Het eerste kwartier gebeurde er niet zoveel, al liet vv Noordwijk zich wel enkele keren voor het Haagse doel zien en had Sem van Oosten pech met een schot naast. Het eerste echte wapenfeit voor het doel van de gastheren betekende gelijk de 0-1. Na een Haagse vrije trap werd de bal niet voldoende uitverdedigd en kwam op links bij Joël Ideho. Hij kapte de bal voor zijn rechtervoet en zijn voorzet bereikte bij de tweede paal Jort van der Sande die in de zestiende minuut tegendraads raak kopte: 0-1.

Noordwijk wilde zich door die snelle tegenslag niet laten kennen en bleef waar mogelijk de aanval zoeken. Bijna halverwege de eerste helft probeerde Quintón Christina het van afstand, maar doelman Tim Coremans (bij bekerduels tussen de palen in plaats van Kilian Nikiema) redde fraai ten koste van een hoekschop. Na dik een half uur moest ADO Den Haag met tien man verder. Lucas Coopmans werd op de ADO-helft weggestuurd en op volle snelheid werd hij onderuitgehaald door Gennaro Nigro, die gelijk van arbiter Nick Smit de rode kaart kreeg voorgehouden. En dat betekende dat ADO Den Haag een uur met tien man verder moest. De vrije trap net buiten de zestien werd over het Haagse doel geschoten. ADO Den Haag speelde voor rust zeker geen sterke partij, maar de overigens hardwerkende Jort van der Sande had zijn ploeg voor de pauze nog wel op 0-2 kunnen of eigenlijk moeten zetten toen hij alleen op doelman Lars Jansen af mocht gaan.

Hoekschop

Een minuut later ging Malik Sellouki neer in de zestien van Noordwijk, maar arbiter Smits – die er bovenop stond – wilde niets weten van een strafschop. Vlak voor rust kreeg Noordwijk nog een prima mogelijkheid, maar de door Sem van Oosten met veel effect ingeschoten bal, werd door doelman Coremans tot hoekschop gebokst. ADO Den Haag mocht gaan rusten met een krappe 0-1 voorsprong. Kalezic achtte het niet nodig om in de pauze te wisselen.

De tweede helft was nog maar net twee minuten bezig, of scheidsrechter Smit moest de spelers en begeleiding naar binnen fluiten vanwege lichtflitsen en onweer. Na verloop van tijd kwamen de ploegen weer op het veld. Het eerste wapenfeit kwam van de deze wedstrijd verder onzichtbare Daryl van Mieghem. Hij kwam op snelheid vanaf rechts naar binnen, maar zijn schot verdween naast het doel van gastheren. Drie minuten later moest aan de andere kant doelman Coremans weer handelend optreden bij een inzet van Jesper de Vré. Noordwijk nam steeds meer het initiatief en was veelvuldig op de helft van ADO Den Haag te vinden.

Reflex

De bezoekers kregen de bal vaak moeilijk weg en de voortzetting ontbrak, want de bal kwam even snel weer terug. Weer Coremans redde in een reflex met de voet (,,Dat was meer geluk”, zou hij na afloop zeggen) op een schot van de fysiek sterke spits Emiel Wendt. Sem van Oosten was heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot belandde tegen de paal en via de rug van doelman Coremans verdween het speeltuig tot hoekschop. Na de nodige wissels aan beide kanten zat het venijn bijna in de staart. Noordwijk dacht de gelijkmaker te scoren, maar een inzet van Dylan Rietveld eindigde ook op de Haagse paal.

ADO Den Haag bleef overeind in een niet al te beste wedstrijd, waarin het gemis van een speler het laatste uur zich wel deed gelden. Het resultaat maakte alles goed en de naam van ADO Den Haag zit later deze week weer in de kokers voor de volgende ronde. Tim Coremans hield zijn ploeg knap op de been en was – terecht – na afloop tevreden over zijn optreden. Een interview met de doelman donderdag in Studio ADO bij Haaglanden Voetbal TV op het TV-kanaal van Den Haag FM.

Opstellingen

vv Noordwijk:
Jansen; Bouwman, Rietveld, Groot, Nhoca; De Vré, Christina (82. Reemnet), Bosma (85. Draijer); Coopmans (82. El Yaakoubi), Wendt, Van Oosten (85. Marbus).

ADO Den Haag:
Coremans, Koudossou, Werker, Waem, Nigro; Klas, Surmeli ©, Sellouki (72. Siereveld), Van Mieghem (90+5. Struick), Van der Sande, Ideho (85. Komljenovic).

Lees verder