Henk Ruijl stopt na veertig jaar commissie- en bestuurswerk bij DUNO

Na 40 jaar commissie- en bestuurswerk bij DUNO zet Henk Ruijl (foto) er als vicevoorzitter een punt achter. Hij verlaat tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 16 november het DUNO-bestuur. Ook Peter Gossen treedt terug. In Marcel van der Hor heeft DUNO een nieuwe penningmeester gevonden.

Henk Ruijl op de clubsite over zijn besluit te stoppen: ,,Na meer dan veertig jaar van commissie- en bestuurswerk is het tijd het stokje over te dragen. Ik heb de verantwoordelijkheid altijd met plezier gedragen – van commissie krantjesploeg tot bestuurslid/vicevoorzitter -, maar het is passend daar op een dag ook mee te stoppen. Dat hoort bij goed bestuur. Als iemand zegt dat veertig jaar aan de lange kant is, kan ik dat niet tegenspreken. En ook goed dat er voor mijzelf ruimte komt voor andere activiteiten.”

Fluiten

,,En die activiteiten zullen zeker ook binnen de club liggen”, zo laat Ruijl weten. Hij gaat sowieso door als scribent voor de website en app. ,,Aanvullend is er tijd voor andere dingen, zoals het fluiten voor de KNVB dat ik met veel plezier doe. Fluiten is leuk.” Hij gaat de club aan de Mgr.Nolenslaan, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, dus zeker niet verlaten. Ruijl weer: ,,Allerminst! Ik heb er kinderen voetballen, bovenal is de vereniging prachtig. Het 100-jarig bestaan is een mooi moment om deze periode van bestuurswerk af te sluiten, ik blijf er zeker frequent komen en op een dag dient zich vast weer iets aan.” Ruijl is ook allerminst bang dat er een gat valt in het bestuurlijke werk bij de club. ,,Er zijn zoveel goede mensen binnen DUNO die het verenigingswerk oppakken. Dat komt echt wel goed.”

Lees verder