sv Die Haghe ontvangt Koninklijke Erepenning en voorzitter Van der Starre Haagse Stadspenning

Tijdens de receptie van sv Die Haghe ter ere van haar honderdjarig bestaan heeft de vereniging uit de handen van Burgemeester Jan van Zanen de Koninklijke Erepenning ontvangen. De burgemeester memoreerde in vogelvlucht dat Die Haghe in Den Haag in die honderd jaar steeds een constante factor in het amateurvoetbal was.

Tekst: Ton Beije      |       Foto’s: Sandra Beekhuizen

Natuurlijk heeft de club tegenslagen gekend, maar heeft ook hoogtepunten gevierd. Het is als één van de eerste verenigingen met het meisjes- en vrouwenvoetbal begonnen en is nu zelfs één van de grootste clubs voor meisjes is. ,,Twintig jaar geleden heeft Die Haghe alles op alles gezet om dit feest nog te mogen vieren. Het is heel bijzonder dat we op deze manier gehuldigd worden en dat is een mooie erkenning voor alle leden en vrijwilligers van deze prachtige club”, aldus voorzitter Ton van der Starre.

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer zou ook een onderscheiding uitreiken aan de voorzitter zelf, maar moest wegens ziekte afhaken. En dus nam burgemeester Van Zanen zijn taak over en verraste de afscheidnemende voorzitter Van der Starre volledig door hem in het zonnetje te zetten om zijn grote inzet voor Die Haghe en ook voor het Sportpark Ockenburgh. Hij ontving daarvoor de stadspenning. Ton van der Starre was een verbindende voorzitter die van grote waarde is geweest voor Die Haghe.

Namens de KNVB was ambassadeur Kees Wenneker aanwezig. Hij sprak mooie woorden richting het Die Haghe-bestuur en de leden en mocht namens de KNVB aan Die Haghe de traditionele grote vlag overhandigen. Ook waren de oud-voorzitter Klaas Koffeman en Gijs de Wit aanwezig, alsmede het oudste lid van de club Wijnand Kraaijestein sr, al ruim zeventig jaar lid van de club.

Haaglanden Voetbal maakte TV-opnamen en had na alle plichtplegingen een interview met Ton van der Starre, dat volgende week wordt uitgezonden in ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal Midweeks’ op het TV-kanaal van Den Haag FM en op deze website.

Lees verder