Gert-Jan Verbeek niet onder indruk prestaties oud-Vredenburch-speler Mohamed Sankoh  

 Oud-voetbaltrainer Gert Jan Verbeek (61), die nu een deel van zijn tijd vult als voetbalanalist bij betaalzender ESPN, is allerminst overtuigd van de kwaliteiten van 20-jarige sc Heracles-spits Mohamed Sankoh (foto), die in zijn jonge jaren korte tijd voetbalde bij Vredenburch in Rijswijk.

Tekst: Peter Petit

Zeer tot zijn verbazing zag Verbeek dat trainer John Lammers van sc Heracles, die de spits voor één jaar huurt van VfB Stuttgart, in de woensdag verrassend door de Eredivisionist verloren wedstrijd tegen regiogenoot HHC Hardenberg met 2-0 verloren bekerduel, was opgesteld. Als het aan Verbeek, oud-trainer van sc Heracles, had gelegen, zou niet Sankoh maar tweede spits Mario Engels, vanaf het eerste fluitsignaal in de spits hebben gestaan.

Matig

Verbeek, voorafgaande aan de wedstrijd ondervraagd op ESPN: ,,Ik vind Sankoh maar een matige voetballer, met Engels als spits krijg je meer voetbal in de ploeg. Ik had dan ook niet verwacht dat Sankoh tegen HHC zou spelen. In de laatste competitiewedstrijd van sc Heracles, afgelopen zondag tegen sc Heerenveen, begon hij op de bank. Sankoh heeft niet de kwaliteit om in de kleine ruimte te spelen. Hij is wel een goede counterspits, hij is sterk en sleurt gedurende de hele wedstrijd. Maar in deze wedstrijd zal hij veel ruimte krijgen, dat is goed voor zijn vertrouwen. Technisch vind ik Sankoh redelijk matig, dat is een verbeterpunt, verder vind ik dat hij weinig balvast is. Kortom, als ik nog trainer van sc Heracles was geweest, had ik de voorkeur gegeven aan Engels, een spits met een neusje om te scoren”.

Vervangen

Tegen HHC werd Sankoh na een uur vervangen door Emile Hansson. In acht competitiewedstrijden heeft de in de Sierra-Leone geboren aanvaller een maal het net kunnen vinden. Afgelopen seizoen, toen hij door Vitesse werd gehuurd, kwam Sankoh tot twee treffers.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder