Warming-up 4A/4D: Stompwijk’92 gaat in degradatiekraker tegen MMO voor eerste seizoenzege

Zo vroeg in het seizoen toch al een absolute degradatiekraker in 4A. Stompwijk’92 en MMO weten dit seizoen nog niet wat winnen is. Belangrijke wedstrijd in 4D is de regionale derby tussen Maasdijk en VDL Maassluis. De winnaar van dit duel blijft in het spoor van het leidende duo FC Zoetermeer en Vredenburch.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Met Stompwijk’92 – MMO staat een heuse kelderkraker op het programma. Beide teams verzamelden na vijf duels slechts één puntje dus zullen ze er zaterdag alles aan doen om in Stompwijk de eerste competitiezege van dit seizoen te behalen. De laatste keer dat beide clubs elkaar in competitieverband tegenkwamen is alweer een tijdje geleden. Er moet teruggegaan worden naar het seizoen 2016-2017 toen de thuisploeg met 6-0 te sterk was voor de Hoogmadese formatie. Zover willen de pupillen van de Stompwijkse hoofdtrainer van MMO, Yorick Boon, het zeker niet laten komen.

4e klasse D

Als SEP zaterdag de gehele wedstrijd net zo goed speelt als afgelopen zaterdag in de tweede helft tegen Vredenburch, dan wacht tegenstander Quintus een heet middagje. De Heulenaren speelden vorige week, na een prima bekerduel tegen XerxesDZB, een matige pot tegen Te Werve, maar haalden wel drie punten binnen. Wedstrijd tussen twee runners up, met Quintus als vijfde met tien punten, SEP staat met zes punten één plek lager.

Counter

Te Werve – Delta Sport, een confrontatie tussen twee teams met een vergane glorie, teams in een vrije val. Te Werve speelde in de jaren zeventig ooit in de hoofdklasse van de HVB, maar moet oppassen dit seizoen niet uit de vierde klasse te degraderen. Tegenstander Deltasport, vorige week niet in actie gekomen omdat de wedstrijd tegen MSV’71 werd afgelast, speelde zelfs in de landelijke hoofdklasse, maar maakte na het afhaken van een belangrijke sponsor een forse duik naar beneden. Te Werve, onder leiding van hoofdcoach Huib van Oostrom Soede (foto), kwam afgelopen week wel in actie in het Westland waar met 4-2 werd verloren van Quintus. Tegen de Heulse brigade kwamen de op de counter spelende Rijswijkers, spelend in een soort 5-0-5 systeem met vooral ‘lange’ ballen, conditioneel tekort. Tegen de drie punten van Deltasport, goed voor een achtste plek, staat het ene puntje dat Te Werve tot nu toe uit vijf wedstrijden wist te veroveren. Dat zullen er zaterdag niet meer zijn.

Oorwassing

MSV’71 – RVC Celeritas is een wedstrijd tussen twee teams die snakken naar de eerste competitiezege. Beide teams koesteren het eerste tot nu toe vergaarde puntje. MSV’71 kwam tot een remise tegen een andere Rijswijkse ploeg in 4A, Te Werve (1-1), RVC Celeritas behaalde het eerste punt tegen DHL, eveneens 1-1. In de wedstrijd tegen titelkandidaat FC Zoetermeer kreeg RVC Celeritas een oorwassing, 0-10. MSV’71, onder leiding van hoofdtrainer Paul van Loenen, zag vorige week haar wedstrijd tegen Deltasport afgelast. Daarbij moet wel worden aangetekend, dat RVC Celeritas na vijf wedstrijden de volledige top vier van de ranglijst heeft afgewerkt. Ook het slepend conflict met de beheerder van de opstallen op het sportpark Prinses Irene, heeft ongetwijfeld een negatieve invloed op de Rijswijkse formatie. MSV’71 op haar beurt, is blij met RVC Celeritas eindelijk eens een ploeg uit de onderste regionen te treffen. Van Loenen kijkt met zijn spelers zo langzamerhand uit naar de eerste zege.

Zwaluw

DHL kon vorige week geen vervolg geven aan de goede prestatie eerder tegen SEV, een wedstrijd door de Delftenaren met maar liefst 5-0 gewonnen, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Zaterdag liep het team van hoofdtrainer Tayyab Chaudry tegen VDL tegen een 3-1 nederlaag op. Deze wedstrijd mag voor het nog steeds in de ‘winning mood’ verkerende Vredenburch in de strijd om de titel geen problemen opleveren.

Maasdijk speelde zaterdag tegen SEV rustig haar eigen spelletje en profiteerde gretig van de aanvallende ruimte die de tegenstander uit Leidschendam haar gaf, resulterend in den 0-3 zege. Het team van hoofdcoach Dennis van den Steen doet het tot nu voortreffelijk, met een te overziende en te overbruggen achterstand van slechts twee punten op de koplopers FC Zoetermeer en Vredenburch. Maar VDL, slechts één punter achter op Maasdijk, is van een ander niveau dan SEV. De ploeg van de charismatische hoofdtrainer en Beenhakker adept Gilbert(o) de Wildt liet tot nu toe in de vijf gespeelde competitieduels bij vlagen goed verzorgd voetbal zien, maar mag nog wel wat effectiever in de afronding zijn.

Laagvlieger

Bij FC Zoetermeer genieten ze nog na van de 0-10 monsterscore tegen RVC Celeritas. Ook nu weer staat er een potje tegen een laagvlieger op het programma, SEV, dat met drie uit vijf nog maar net boven de degradatiestreep staat. Vanaf het seizoen 2010-2011 speelden beide teams vijf wedstrijden in competitieverband tegen elkaar. Van deze wedstrijden eindigden er vier in een zege van FC Zoetermeer, eenmaal resulteerde de wedstrijd onbeslist. Ook na zaterdag zal deze statistiek geen zege van SEV laten zien.

Lees verder