Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,We weten waar zaterdag onze kansen liggen”

FC ’s-Gravenzande is momenteel terug te vinden op een met Poortugaal gedeelde tweede plek, al heeft Zwaluwen Vlaardingen minder verliespunten op plek vier. Zaterdag wacht de formatie van trainer Mike Jong de lastige uitwedstrijd tegen het tot nu toe wat tegenvallende Smitshoek.

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend bleef FC ’s-Gravenzande nipt en moeizaam op eigen veld de meerdere over VOC. Mike Jonk: ,,Het was inderdaad een zwaarbevochten zege. We maakten het onszelf de tweede helft onnodig lastig door na de 2-0 voorsprong VOC ver toe te laten op onze eigen helft en geven we de 2-1 onnodig weg, waardoor het in de slotfase nog spannend werd. Maar we zijn blij dat we de overwinning over de streep hebben getrokken.”

Hopen

Op dit moment staan de Westlanders op een positie op de ranglijst, die Jonk vooraf wellicht alleen had kunnen hopen. Hij: ,,Het zit allemaal erg dicht op elkaar. We hebben een aantal lastige wedstrijden gehad en zijn erin geslaagd om in die wedstrijden niet door de ondergrens te zakken en de punten te pakken. Het seizoen is nog lang, dus we zullen hard moeten blijven werken om dit vol te blijven houden.”

Domineren

Zaterdag zal het niet makkelijk worden in de uitbeurt tegen Smitshoek. Jonk: ,,Smitshoek is een heel sterke tegenstander. Het is aan de bal één van de sterkste ploegen uit de competitie, maar we weten ook waar onze kansen liggen voor aanstaande zaterdag. In de wedstrijden, die ik van Smitshoek heb gezien, zijn ze altijd de ploeg die het spel domineert. Ik verwacht een open wedstrijd, waarin beide ploegen voor de winst zullen gaan! We zullen op ons best moeten zijn om daar drie punten te pakken.”

Ook met de selectie ziet het er goed uit volgens trainer Jonk. ,,De meeste spelers zijn weer terug bij de groep en hebben deze week ook getraind, dus we beginnen langzaam aan weer compleet te raken.”

Lees verder