Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Strijdvaardig duel in, op zoek naar een overwinning”

HBS heeft een slechte periode achter de rug, maar afgelopen weekend was er op zaterdagavond ineens de opleving tegen het toch niet zwakke Smitshoek. De ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) won met liefst 4-0. En dat gaf de selectie van HBS en haar aanhang natuurlijk een lekker gevoel.

Tekst: Ton Beije

Ekrem Kahya: ,,Ik kijk inderdaad met een zeer voldaan gevoel terug. Wij hebben goed gespeeld in alle hoofdmomenten, geconcentreerd, attractief en eindelijk ook effectief.” Heeft de HBS-trainer er een verklaring voor dat het ineens zo goed liep? Kashya: ,,Eigenlijk niet. We hebben een groot gedeelte van de wedstrijden tot nu toe gewoon wel redelijk tot goed gespeeld (dat gaf de trainer van Smitshoek ook aan voor de wedstrijd), alleen maakten we heel moeilijk de doelpunten, en daar gaat het toch om. Als je dan ook nog wat makkelijk doelpunten weggeeft, dan wordt het gewoon lastig. En in deze wedstrijd lukte gewoon heel veel en dan kunnen wij gewoon heel goed voetballen en ziet het er ook energiek en fris uit. Dat is ook voetbal, als je wint dan lijkt alles heel mooi (is het ook) en als je op dezelfde manier speelt en je wint niet, dan lijkt het allemaal heel moeizaam.”

Derby

Zaterdag de derby uit tegen RKAVV op de Kastelenring in Leidschendam. Wat weet Kahya van de Leidschendammers? Hij: ,,Dat we daar vorig seizoen in de laatste minuten onderuit gingen. RKAVV heeft altijd wel een volwassen, fysiek sterke ploeg met individuele kwaliteiten, dus wordt het een echt leuke derby met twee ploegen die voor de winst zullen spelen.” RKAVV heeft natuurlijk voor eigen aanhang iets goed te maken na het 3-1 verlies een week terug tegen Poortugaal en heeft nu vier punten voorsprong op de Kraaien. Kahya over dat duel van zaterdag: ,,Elke wedstrijd staat op zich. RKAVV heeft verloren, wij gewonnen, maar in revanchegevoelens of iets dergelijks geloof ik niet. Wij gaan gewoon ook deze wedstrijd weer in om er het beste van te maken, strijdvaardig, fris en zoekend naar een overwinning.”

André Wetzel

Binnenkort krijgt Kahya in de persoon van André Wetzel een nieuwe assistent, die de opengevallen plek van Marten Glotzbach gaat invullen. Kahya: ,,André Wetzel is natuurlijk een bekende voor mij. İn mijn eerste jaren als trainer heb ik hem meegemaakt bij ADO Den Haag. Nadat ik had getekend bij VVV, tekende hij als trainer en met hem kwam ik later terug bij ADO Den Haag. Als laatste keer werd hij weer mijn trainer voor een korte periode, toen ik bij HBS ging spelen. Hij voegt natuurlijk wat toe aan onze staf, is ervaren, heeft heel wat meegemaakt, heeft verstand van het spel, kent de club, etcetera. Dus een zeer welkome persoon voor ons. Ook de inmiddels vertrokken Marten Glotzbach was een geweldige trainer en persoon, die ik langs deze weg nogmaals wil bedanken voor alles wat hij heeft gedaan en wens ik hem succes bij de meiden van ADO Den Haag.”

Collectief

Dan nog even een blik op de selectie van HBS. Kahya: ,,We hebben nagenoeg dezelfde groep en missen nog wel een enkeling, maar als hecht collectief gaan we zaterdag naar Leidschendam.”

 

Lees verder