Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Drie punten zo fijn zijn, hopelijk gaat dat lukken”

Westlandia haalde vorig weekend een punt weg op beozke bij Capelle. Dat levert tot nu toe een tiende plek op de ranglijst op met elf punten. De Naaldwijkers kennende, een wat tegenvallende positie. Zaterdag komt – om 18.00 uur – in de streekderby het sterke Zwaluwen Vlaardingen op bezoek.

Tekst: Ton Beije

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) van Westlandia kon zich vorige week uiteindelijk wel vinden in het gelijke spel bij Capelle. ,,De eerste helft kregen wij het niet voor elkaar om in de wedstrijd te komen. Capelle drukte ons terug en kreeg een aantal goede kansen. De tweede helft deden wij het veel beter en dat resulteerde in een voorsprong. Na de gelijkmaker van Capelle misten wij de grootste kans van de wedstrijd die ons een overwinning had kunnen opleveren. Uiteindelijk was 1-1 een terechte uitslag.”

Individueel

Zaterdag een thuisduel op De Hoge Bomen tegen Zwaluwen Vlaardingen. Wat weet Ceccucci van die ploeg? Hij: ,,Vorige week hebben zij niet gespeeld, waardoor er geen analyse beschikbaar is. Van diverse mensen heb ik wel begrepen, dat zij een aantal spelers hebben die individueel er bovenuit steken en als team moeilijk te kloppen zijn. Ik verwacht dan ook een wedstrijd waarin twee ploegen spelen om te winnen.” Voor Westlandia ook weer een kans om bij winst aan te sluiten, want een ploeg als Smitshoek bijvoorbeeld heeft maar drie punten meer. Ceccucci: ,,Ja, drie punten zouden fijn, hopelijk gaat dat lukken.”

Sporen

,,Het zware veld van afgelopen week heeft wel wat sporen achtergelaten”, laat Ceccucci weten om er gelijk aan toe te voegen: ,,Zoals al vaker aangegeven, hebben wij een goede jeugdopleiding, waardoor er altijd voldoende talentvolle jongens zijn, die doorgeschoven kunnen worden. Dat biedt dus ook mogelijkheden voor deze spelers. Wat betreft de terugkomers kan ik melden dat het nog wel enkele weken tot maanden gaat duren om deze jongens fit op het veld te zien.” Tot slot, spelen op zaterdagavond (aanvang 18.00 uur) bij slechts weersomstandigheden lijkt niet ideaal. Ceccucci echter: ,,Als de weersomstandigheden hetzelfde zijn als afgelopen donderdagavond, dan maakt het niet zoveel uit hoe laat je speelt.”

Lees verder