Warming-up 3e Divisie: TOGB naar Brabant voor uitbeurt bij UNA

De wedstrijdstatistieken van de wedstrijden tussen TOGB en UNA van afgelopen seizoen, voorspellen niet veel goeds voor de equipe van Jonathan Jonk. UNA won in Berkel en Rodenrijs met ruime cijfers (1-5), terwijl het duel op sportpark Zeelst in een 3-2 overwinning voor de Brabantse formatie eindigde. Een 100% score voor het team uit Veldhoven, dat ook dit seizoen een niet te onderschatten tegenstander is.

Tekst: Ron Fruining

UNA staat voor aanvang van speelronde elf, op plek drie en heeft zich ten doel gesteld om dit seizoen mee te doen om de prijzen in de Derde Divisie. UNA wil dit seizoen of via een periodetitel of via de plek op de ranglijst graag de stap omhoog naar de Tweede Divisie maken. Trainer van UNA, Harrie Gommans, verlengde in december 2022 zijn contract en heeft dit seizoen Jurgen de Haan, die ook bij Willem II O21 actief is, als assistent gekregen, waarmee er een ervaren coach aan de technische staf werd toegevoegd.

Tevreden

In het bekertoernooi verloor UNA deze week op bezoek bij De Treffers met 3-0. Afgelopen weekend werd met dezelfde cijfers verloren van TEC. Gommans zal zijn team voor het treffen met TOGB niet te hoeven motiveren, want die willen maar één ding en dat is met drie punten van het veld stappen komende zondag om de twee nederlagen die werden geleden te vergeten. TOGB staat op een keurige zesde plek en was op het eigen sportpark geen partij voor AWC. De Gelderse ploeg had weinig tot niets te vertellen en werd met een 3-0 nederlaag naar Wychen teruggestuurd. Trainer Jonathan Jonk was na de wedstrijd tevreden over de stappen die zijn team wekelijks maakt en zag bovendien dat de lang geblesseerde Sitor Sla (foto) zijn rentree vierde met een doelpunt.

Schakel

TOGB zal in Veldhoven uiteraard de huid duur gaan verkopen en vol voor de overwinning gaan. Jonk concludeerde na de wedstrijd tegen AWC, dat de wedstrijd in Veldhoven een schakel is in het kunnen aanhaken bij de top vijf, of deelnemer worden in de groep eronder.

Lees verder