Warming-up Vierde Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Derby tegen HBS wordt mooi voetbalgevecht”

Vijf wedstrijden achtereen heeft RKAVV niet meer gewonnen. De koppositie is ver uit beeld geraakt. Veel kan worden goed gemaakt als zaterdag de derby tegen HBS wordt gewonnen. De kraaien wonnen vorige week verrassend met 4-0 van Smitshoek. Veel toeschouwers zouden de clash extra sfeer geven.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV begon het seizoen goed. Diverse supporters spraken zelfs over een mogelijk kampioenschap toen de ploeg op de eerste plaats stond. Trainer Peter Klomp (foto) ging daar niet in mee en wees op de geringe krachtsverschillen. In de laatste vijf wedstrijden werd door RKAVV niet gewonnen, waarvan één keer gelijk werd gespeeld. De Leidschendammers staan met veertien punten uit negen wedstrijden op de zesde plaats. HBS staat elfde met tien uit negen. Derby’s spelen vindt Peter Klomp leuk maar zijn team is nog niet compleet genoeg voor de top.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen sv Poortugaal?

,,Het was van beide kanten een prima voetbalniveau, in hoog tempo en fysiek goed. Poortugaal trok uiteindelijk aan het langste eind door haar individuele klasse op de flanken en een beetje geluk.”

De laatste vier wedstrijden zijn niet gewonnen: Maak je je zorgen na deze mindere resultaten?

,,We hebben tegen de top vijf van onze afdeling gespeeld. Ik had eerder al gezegd dat wij in deze fase gewogen zouden worden. We hebben deze vier wedstrijden in fases erg goed gespeeld, maar hebben vooral bij de start van die wedstrijden te veel weggegeven, dat gerepareerd moest worden. Dan is het lastig winnen en verliezen we steeds nipt of spelen gelijk. We zijn dus nog niet compleet genoeg om bij die top vijf te horen.”

Wat verwacht je van de derby tegen HBS?

,,Dit is altijd een wedstrijd met een bijzondere lading voor beide ploegen. Derby’s zijn leuk om te spelen, maar zijn pas echt leuk wanneer je wint. Daar zullen beide teams voor gaan en wordt het dus weer een mooi voetbalgevecht waarin de momenten beslissend gaan worden.”

 

Lees verder