Warming-up 2C: Mike de Geer (HVV): ,,We moeten er kort bovenop zitten”

HVV bezet een positie in de middenmoot en wil graag een aantal plaatsen klimmen. De Haagse club zal dan moeten afrekenen met Alphia, dat net als HVV zeven punten heeft. Koploper VUC zou tegen Olympia in staat moeten zijn om de punten in eigen huis te houden. SVC’08 krijgt het aan de stok met Nieuwkoop.

Tekst: Roland van der Linden

HVV – Alphia

HVV speelde afgelopen week een matig duel tegen FC Oudewater op een zwaar veld. Trainer Mike de Geer (foto) over dat duel: ,,We moeten dan beter omgaan met de omstandigheden en het onszelf makkelijker maken. Ik denk dat de wedstrijd beide kanten op had kunnen vallen, dus dat een gelijkspel dan wel zo eerlijk is. Gezien de wedstrijd moet je daar dan ook vrede mee hebben en het punt koesteren.”

Alphia is volgens de Haagse trainer: ,,Een voetballende ploeg met individuele kwaliteiten. Zij willen graag opbouwen van achteruit en hebben mensen op de flank die een kans kunnen creëren. Een tegenstander waartegen we weer vol aan de bak moeten, kort erop zitten en aan de bal ons eigen niveau halen.” Bij HVV ontbreken Quinten Jakobs en Noa de Jong die nog geblesseerd zijn. Juriaan van Wijngaarden zit nog in het buitenland voor zijn studie. Verder is iedereen beschikbaar bij HVV.

VUC – Olympia (G)

De pinguïns zijn de trotse koploper in de tweede klasse C. VUC deelt de positie met DONK, maar heeft een net iets beter doelsaldo. Aankomende tegenstander Olympia uit Gouda kent een veel mindere start en wacht nog op haar eerste overwinning. De hekkensluiter zou dus een gemakkelijke prooi moeten zijn voor VUC, maar het gevaar van onderschatting ligt altijd op de loer. Olympia hield vorige week Kagia op een gelijkspel.

SVC’08 – Nieuwkoop

Op het Oostersportpark zal SVC’08 een zware kluif hebben aan debutant Nieuwkoop. De thuisploeg staat op een voorlaatste plaats en heeft de punten hard nodig in het duel met de Nieuwkopers. Een mooie gelegenheid voor SVC’08 om de 3-0 nederlaag tegen het sterke DONK weg te spoelen. Nieuwkoop verloor vorige week van CSW, dat ook in het rechterrijtje staat.

 

Lees verder