Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Corners beter verdedigen”

De Quick-supporters hadden vorige week meer verwacht dan de 1-1 tegen Unitas. Komende zondag komt Groene Ster uit Heerlerheide naar Nieuw Hanenburg. De Limburgers hebben één punt minder en het is een kans voor Quick om te stijgen richting middenmoot.

Tekst: Pieter Donath

Afgelopen dinsdag verloor Groene Ster met 0-1 van BVO Vitesse Arnhem voor de TOTO KNVB-beker. Een mooi resultaat waar veel toeschouwers getuigen van waren. Afgewacht moet worden of Groene Ster deze ‘topwedstrijd’ komende zondag ‘verwerkt’ heeft. Ook bij Quick is het afwachten hoe gespeeld gaat worden, want de jeugdige ploeg speelt zeer wisselvallig.

Unitas stond op de laatste plaats en scoort moeizaam. De Haantjes kwamen binnen één minuut op voorsprong door een doelpunt van Enzo Huntink. Na een uur spelen kwam Unitas op gelijke hoogte uit (weer) een hoekschop, maar mede door de rode kaart van Steyn Wijsman – die een doorgebroken speler blokkeerde – werd het spelniveau niet beter. Een teleurstelling voor trainer Paul van der Zwaan (foto), die voorafgaand hoopte dat dit wel het geval zou zijn. Op de vraag of dit inherent is voor een jonge ploeg zei hij eerder dat Quick op dezelfde weg moet verder gaan. Keihard blijven werken en het spel verbeteren.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen Unitas?

,,Het was qua resultaat niet echt slecht, maar in de uitvoering van de afgesproken taken was het met name in de eerste helft minder. We lieten ons door de tegenstander verleiden anders te spelen. Met name op het middenveld kwamen we daardoor verdedigend in een te grote ruimte te spelen. Vreemd was wel, dat we toch met 0-1 de rust in gingen. Na rust stond het beter, maar kwam Unitas via een corner terug op 1-1. Weer uit een corner, dat is niet de eerste keer dit seizoen en is iets waar echt verbetering in moet komen. De rode kaart van Steyn was de reden dat we het laatste kwartier alles uit de kast moesten halen om een punt te redden. Dat deed de ploeg met veel strijd en inzet.”

Wat moet beter tegen Groene Ster?

,,Deze week was een vooral natte trainingsweek. We zijn daadwerkelijk drie keer tot het laatste draadje zeiknat geregend, maar we hebben wel weer goed gewerkt en de zaken nabesproken. Wat dat opgeleverd heeft, zal zondag blijken.”

 

Lees verder